• Anonym (Men..­)
  Wed 11 Sep 2019 13:42
  2845 visningar
  199 svar
  +1
  199
  2845

  Har förskolan rätt?

  Anonym (.) skrev 2019-09-11 13:37:45 följande:

  Jag har och kommer aldrig att gå till läkare osv på arbetstid. Det gör jag på min fritid och ja, jag skaffar privat barnvakt. Bara för att du utnyttjar systemet och låter skattebetalarna stå för det betyder det inte att alla har samma parasiterande inställning till skattefinansierad verksamhet, tvärtom, de flesta försöker göra rätt för sig utan att utnyttja andra för sin egen bekvämlighets skull. 


  Det är oftast inte så att man direkt kan välja vilken tid man får till läkaren. Där jag bor ska man bara tacka och ta emot den tid man får typ... så det kan mkt väl hända att man måste ta ledigt från jobbet för att gå till läkaren. Och då menar du alltså att jag ska hämta mitt barn, skaffa barnvakt, gå till läkaren, hämta mitt barn hos barnvakten, lämna på förskolan och sedan gå till jobbet. Och det i ALLA situationer, även om jag har ett möte på en av mina andra barns skola?
 • Anonym (Men..­)
  Wed 11 Sep 2019 16:40
  #33
  +1
  Anonym (.) skrev 2019-09-11 13:59:26 följande:

  Det är vad reglerna säger, ja.

  Det du tar upp här, "omöjligt att få tid" är helt enkelt inte sant utan bara en ursäkt för att utnyttja systemet och skattebetalarna. 

  Vad tycker du skatterna ska räcka till och hur många fler tycker du ska få utnyttja kassabetalarna för sin egen personliga vinning?

  Vi kanske ska låta alla, även de utan barn, gå till läkare och diverse möten på arbetstid och låta försäkringskassan (=skattebetalarna) betala inkomstbortfallet? Vore inte det minst lika rimligt med ditt resonemang?


  Personalen på mitt barns förskola hade då inte uppskattat att jag kom och hämtade mitt barn mitt i lunchen för att jag ska på ett möte på mitt andra barns skola, för att sedan lämna barnet igen mitt i vilan...

  Jag förstår verkligen inte hur det kan kosta samhället mer om jag tar ut arbetstidsförkortning på mitt jobb för att gå på möte på mitt ena barns skola medan mitt andra barn är kvar på förskolan. Självklart tar man ut semester, flex, atf eller liknande om man behöver gå till läkare eller skolmöte mitt i arbetstiden. Däremot har jag rätt att ta ut vab om jag ska följa mitt barn till läkare/tandläkare. Och då lämnar jag också mitt andra barn på förskolan... Ditt resonemang är tramsigt
Svar på tråden Har förskolan rätt?
Logga in
Bli medlem