• Anonym (??)

  Har förskolan rätt?

  Är skrämmande om det är så som någon påstår.

  Om jag har ett möte med rektor lärare och skolpsykolog så ska jag inte ha rätt att ha mitt yngsta barn på förskola?

  Med vanlig arbetarlön , maxtaxa o tre barn varav ett som har stora problem i skolan så har inte jag råd att skaffa barnvakt och har inget nät att lämna mitt yngsta hos för den peng det kostar att anställa en tillförlitlig barnvakt. Lämnar inte heller barnet för en billigare peng hos en människa barnet inte har någon form av relation till.

  Om jag går från jobbet för att gå på ett möte av ovanstående slag. åker jag väl inte o hämtar mitt förskolebarn, tar med det på möte för att sen lämna åter på förskola o sen tillbaka till arbetet???

  Självklart har man rätt att efter dialog med förskola gå på viktigt möte.

 • Anonym (??)
  Anonym (.) skrev 2019-09-11 13:45:33 följande:

  Nej du har inte RÄTT till det. Rättigheter som regleras via bla lagar och praxis tar inte hänsyn till vad människor känner att de har råd med. 

  Sen är förskolepersonal människor av kött och blod, oftast mycket empatiska, och ser mellan fingrarna i ömmande fall. Det betyder ändå inte att det är en RÄTTIGHET för dig eller andra som har det betydligt värre än vad du verkar ha. 

  Problemet med ditt tänk är att de flesta anser att de är särskilt ömmande och har ett antal olika argument varför skattebetalarna ska finansiera just deras barnvakteri. Det säger sig självt att utnyttjas systemet fel av tillräckligt många kommer systemet att bli mycket hårdare. Det är en utveckling vi redan sett. För inte så länge sedan fanns inte regeln om att man bara har RÄTT till förskola för arbete och studier. Varav alldeles för många använde förskolan för att få lite föräldrasemester. 

  Så alla som ylar om att det är fel att inte få gratis barnvakt behöver tänka sig för både en och två gånger...


  Jag anser att det är en tvåårings rättighet att vara kvar i sin trygga miljö när en sådan finns, vid de få tillfällen på ett år. Anser då att det är i barnets intresse att slippa bli kring dragen lämnad hämtad lämnad hämtad. Dessutom faktorer som avbrott i förskolans verksamheten.

  Då är det väl bra mycket bättre för barnet att få vara kvar i förskolan, bättre för personalen och bättre för mig som förälder.

  Varan hjärndött om personalen hade svarat mig ?nej har du möte med skola och inte får inkomst under den tiden så får du hämta lillan gå på ditt möte komma tillbaka med lillan som tyvärr nog kommer bli ledsen över att behöva komma tillbaka till förskola o sen får du hämta igen när du går hem för dagen.

  Barn är logiken i det. Tror få förskolepersonal hade hållt fast vid det.

  O jo för att förtydliga OM jag kommer överens med förskolepersonal då har jag rätt till det.
 • Anonym (??)
  ventilera mera skrev 2019-09-12 06:48:44 följande:

  Du ska alltså tillbaka till jobbet sen? Dvs mötet är under arbetstid dessutom? Då är de faktiskt enbart löjliga... men då det ju, antar jag, handlar om ditt äldre barns hälsa och mående så får du väl säga att du vabbar den stunden då så har de inget att komma med.


  Ja alltså jag antar att ts handlade om att gå från jobb till möte på skola vilken sorts möte på skolan det handlar om framkommer inte inte i ts.

  I mitt inlägg menade jag på hur urbota idiotiskt det hade varit om jag går från jobbet förnyat få på möte då också måste åka 20 min för att hämta mitt yngre barn, 20 min för att sen lämna igen.

  Någon i tråden hängde upp sig på rättigheter o Att jag nämnde att jag betalar max taxa men inte har råd eller möjlighet att anlita privat barnvakt.

  I grund o botten kan man ju fråga sig vad som är bäst för förskolebarnet ... förskolan ska inte vara svart o vit, den kan inte det. O folk som börjar gasta om rättigheter o skyldigheter som om det vore svart o vitt kan ju ta o ringa till förskoleadministrationen i sin kommun och fråga hur dom ställer sig till scenariot.

  Självklart pratar vi väl inte om ett föräldrasamtal eller klassmöte? Det är iallafall så jag tolkat det att det handlar om ett möte om ett barns mående i skola dvs ett möte där där det inte passar sig att ha ett gnälligt småbarn i knäet där förskolebarnet får lämnas o hämtas 2 ggr på en dag.
 • Anonym (??)
  Anonym (.) skrev 2019-09-12 07:58:25 följande:

  Du kan anse vad du vill, det är bara en åsikt.

  Personalen kan se genom fingrarna och låta barnen vara kvar men du har fortfarande inte RÄTT till det. Vet du verkligen inte vad begreppet rättighet betyder?. Skrämmande.


  Vi talar nog om rätt i olika bemärkelser. Om jag samtalar med pedagoger om mitt möte och dom säger att mitt barn kan vara kvar på förskolan så har dom givit mig RÄTTEN att slippa göra mitt barn upprört genom att tvingas lämnas o hämtas 2 ggr.
 • Anonym (??)
  Anonym (.) skrev 2019-09-12 08:16:53 följande:

  Nej du använder begrepp felaktigt. 

  Du har fortfarande ingen RÄTT. 

  Personalen är empatiska så att du slipper få det extra krångligt. Sen att beslut "drabbar" barn är primärt ointressant då vi pratar om skattemedel. Föräldrar, framförallt mammor, brukar ta till "barnens bästa" men det är i princip alltid endast ett känsloargument och saknar därför betydelse i diskussionen kring regler och skatter.


  Ok och vem är du? Vad jobbar du med? Är du förälder, mamma?Frågar för att förstå vem som sitter med detta svartvita tänk där syftet att medverka i tråden är att meja ner andras språk, förståelse, nyanserades åsikter och diskussions perspektiv och dessutom har mage att lägga fram det som att jag utnyttjar systemet när all den tid jag haft mina barn på förskola beviljats av personal efter dialog. Om dom sett mellan fingrar eller ej skiter jag i jag har fortfarande gjort rätt för mig.

  Så ta dina skatteargument o dra ner dom i den mörka grotta du sitter i. ts frågeställning var säkerligen kring hur hon ska bära sig åt och ställa sig i frågan utifrån perspektivet av vadå som är brukligt och vad som är rätt eller ej från förskolans håll.

  Vill ts vara riktigt säker på hur hon ska bära sig åt ring kommunen och fråga samt ansvarig pedagog eller rektor på förskolan.

  Ganska säker på att dom allra flesta förskolor hade tyckt att det barn idiotiskt att behöva hämtar o lämna två ggr för ett möte som är planerat under arbetstid.
 • Anonym (??)

  Fortfarande ingen som hävdar rätt utan skyldighet.

  Barn jag ett behov som uppstår där jag inte plockar ut lön för ett ärende som är av sådan vikt och känslighet att jag inte kan ha med mitt förskolebarn då ställer jag den fria frågan till relevant person inom förskolan ? det här problemet har jag går det att lösa??

  Då svarar dom antingen ja nej eller ska kolla upp det . Av dom få ggr ett sådant behov uppstått hos oss har det aldrig varit några problem att lösa, vid ett tillfälle har jag kontaktat kommunen o blivit slussad till förskoleadministrationen som i sin tur hänvisade mig till att beslutet är förskolans rektors att ta, att det inte är svart o vitt utan en gråzon där förskolan i slutändan ska ta i beaktning barnets bästa i förhållande till situationen.

  Orkar inte finna inlägget från anonym (.) där hen skriver att det inte är viktigt vad hen arbetar med, jo jag är intresserad och finner det viktigt för att kunna ta dennes faktiska kunskaper i beaktning i diskussion.

  Att jag undrar om (.) är förälder eller mamma är också relevant för min förståelse av syftet med (.) text eftersom :

  hen kommer med påståenden om föräldrar och då särskilt mammor .

  Vad är så konstigt att man försöker få till bästa möjliga lösning, inom regler o ramar, för sitt barn.

  Alla som funderar över hur dom ska bete sig i ts frågeställning frågan är fri att ställa förskolan som sen beslutar.

 • Anonym (??)
  Anonym (.) skrev 2019-09-12 10:26:48 följande:

  Det är totalt irrelevant vad jag arbetar med och jag har förklarat varför. 

  Att du inte accepterar det är fullkomligt glasklart men det har ingen betydelse därför att jag anser din begäran är fullkomligt orimlig i en åsiktsdiskussion.


  Vart har du det det ifrån att jag inte accepterar det? Jag förklarade bara varför jag var intresserad av svaren till mina frågor. Jag frågade dig INTE återigen eller på annat sätt insisterade på svar. Det verkar inte vara jag som har svårt att förstå.
 • Anonym (??)

  Här sa förskolechef ?men herregud klart du ska ha hen på dagis om dina barn har behov att att du närvarar vid ett sådant möte som handlar om ditt stora barns mående.?

  Dock klargjorde hon att läkarbesök, tandis vardagliga ärenden och klassmöten får man sköta så gott man kan utanför ordinarie vistelse tid.

  Det var gränsfall på våran att ha för individuella samtal, ok var läkarbesök där det var omöjligt att få tid utanför ordinarie vistelsetid samt typ remisstider gyn men om man kunde lösa privat skulle man det. Dialog med personal.

  Hon hade aldrig hört talas om att man gick benhårt på de riktlinjer som finns då vistelsen i grund o botten är för att möjliggöra för föräldrar att tjäna sin inkomst och att det då är självklart att om inga alternativ finns så ska förskolan om möjligt hjälpa till att tillgodose det behov som finns.

  Sen är det ju sorgligt att det finns folk som systematiskt väljer att inte ta med sina barn i vardagen, t ex fixar naglar eller fikar, om förskolan inte tillåter sådant . Förstått stt Stockholm har det rätt fritt ?

Svar på tråden Har förskolan rätt?