Inlägg från: Anonym (Hmmmmm...) |Visa alla inlägg
 • Anonym (Hmmmmm...)

  Har förskolan rätt?

  Anonym (Fundersam) skrev 2019-09-11 13:22:04 följande:

  Så isf måste jag gå dit, hämta minsta, gå hem igen och lämna till en barnvakt, gå tillbaka igen, gå på mötet, gå hem och hämta barnet igen och ta tillbaka det till förskolan innan jag går tillbaka till jobbet. Låter ju väldigt rimligt.


  Om det är inom den tid barnet normalt är på fsk behöver du ju inte ens säga något. Om barnet normalt är på fsk 7-15 och du ska på möte 17 är det en annan sak.
 • Anonym (Hmmmmm...)
  Anonym (.) skrev 2019-09-11 17:18:47 följande:
  Hur många barn och föräldrar finns det i Sverige? Är det bara ditt barn det handlar om så stämmer ditt resonemang, annars inte. Det handlar om många barn och många möten det förstår du väl om du tänker efter?
  Det stör väl verksamheten mer om det dyker upp föräldrar titt som tätt under dagen för att hämta barnen för att sedan komma tillbaka med dem nån timme senare! Bäst är om barnen kan vara den ordinarie tiden på fsk. Lugnast för både barn och personal.
 • Anonym (Hmmmmm...)
  Anonym (Nädu) skrev 2019-09-11 23:06:37 följande:
  Så om du måste åka till läkaren mitt under arbetstid så skulle du åka från jobbet, hämta alla dina barn, åka till läkaren, åka och lämna barnen igen och slutligen åka tillbaka till jobbet och jobba klart för dagen? Tror inte många skulle göra så.
  Nej. Känns inte så bra samhällsekonomiskt. Det är bättre om föräldrarna är på jobbet än åker fram och tillbaka med barnen - det är ju inte så bra för miljön heller.
 • Anonym (Hmmmmm...)
  Anonym (.) skrev 2019-09-12 08:59:15 följande:
  Läkartider går att få utanför arbetstid, det handlar om vilja och att ha tålamod att vänta. Så samhällsekonomiskt är det bättre att föräldrar tar läkartider som passar dem istället för att kräva första bästa tid och sen kräva att samhället ställer upp på dem med gratis barnpassning.
  Min läkare, en neurolog, tar emot patienter 1 dag i veckan och han är den ende specialisten på sjukhuset. Det är bara att tacka och ta emot. Nu har jag inte barn så fsk-regler påverkar inte mig. Min arbetsgivare ger oss dessutom möjlighet att besöka läkare på arbetstid. Vi får alltså varken löne- eller tidsavdrag för läkarbesök!
Svar på tråden Har förskolan rätt?