Forum Föräldraskap - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Har förskolan rätt?

  Tor 12 sep 10:24 Läst 0 gånger Totalt 199 svar
  Visar endast inlägg av Cox Orange - Visa alla inlägg
 • Tor 12 sep 10:24 #110
  Anonym (.) skrev 2019-09-12 09:33:59 följande:
  Jo jag har sagt det men du har nog inte läst så noga eller förstått innebörden.

  En förskoleplats kostar ca 500 000 /år och barn. 
  Det du betalar via maxtaxa är alltså bara en mycket blygsam del. 
  Det finns många barn i Sverige och den totala summan som staten betalar är många miljarder varje år.

  Statens pengar är inget som trollas fram utan det är framförallt olika former av skatter, det du och jag betalar när vi jobbar, handlar osv. 

  Varje timme ett barn är på förskolan kostar alltså staten och skattebetalarna mycket pengar. (Kom ihåg att det finns många, många barn i Sverige på förskolan och inte bara ditt). 
  Oavsett verksamhet är personalkostnad den stora kostnaden. (Därför försöker alla organisationer att skära ner på personal när det är neddragningar). 

  Skulle alla barn vara på förskolan bara då de har RÄTT till det och föräldrar inte felutnyttjar det (tex när de "går på möten") betyder det att man sparar bland annat personalkostnader. Minns nu att det inte handlar om ETT enda barn utan att väldigt många felutnyttjar. Det blir stora belopp för staten och skattebetalarna i slutänden.

  Förstår du hur statliga- och kommunala tjänster har med varandra att göra och varför felutnyttjande kostar påverkar skattebetalarna?
  Är väldigt intresserad av hur du räknar? Hur i hela friden kommer du fram till en halv miljon/barn och år med de nyckeltal vi har idag?
 • Tor 12 sep 10:29 #117

  Men TS, har det inte med att göra när dessa möten sker?
   T ex väldigt tidigt/sent kan ju vara problematiskt ur bemanningssynpunkt, medan t ex torsdagar kl 10 sannolikt inte är det. Går det inte att prata med förskolan och be dem föreslå en lämplig tid och så får skolan och ditt jobb anpassa sig utifrån det?

 • Tor 12 sep 11:21 #129
  Anonym (.) skrev 2019-09-12 10:27:53 följande:
  Naturligtvis finns vistelsetid med i beräkningarna. Speciellt i ett samhällsperspektiv. Det perspektivet jag har i denna diskussion.
  Fortfarande intresserad av att veta hur du kommer fram till en kostnad på en halv miller per plats per år. Med den kostandes, ur samhällsperspektivet du anser dig företräda, skulle det vara totalt meningslöst med förskolor, för att inte tala om att ta dit barn till föräldrar som inte arbetar. 
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll