• Anonym (Jodi)
  Ons 11 sep 2019 19:29
  1575 visningar
  199 svar
  +1
  199
  1575

  Har förskolan rätt?

  Anonym (Fundersam) skrev 2019-09-11 13:19:33 följande:

  Är ingen ändring i tiden, men skolan är i samma byggnad, så de ser ofta när jag kommer.


  Omg, personalen på ditt barns låter som ett gäng riktiga loosers. Sökte de alla till Polishögskolan men var för dåliga för att komma in? Och nu försöker de hävda sig...

  Har de sagt vad de skulle göra om de såg dig gå förbi till skolan mitt på dagen utan att hämta den lilla? De har ju inte särskilt stora möjligheter att straffa dig för en engångshändelse så hade jag varit du skulle jag skita högaktningsfullt i vad de där små gestapo-wannabes tycker.

  Blir lika förvånad varje gång jag läser sådana här trådar, hur många små människor det finns som bara lever för att göra livet så surt och svårt som möjligt för andra.
 • Anonym (Jodi)
  Tor 12 sep 2019 08:31
  #68
  +1
  Anonym (.) skrev 2019-09-12 08:06:48 följande:

  Hur mycket tror du skatten skulle behöva höjas om alla gjorde som du, lämnade barnen på heltid för att "göra vad de vill, inte nödvändigtvis arbete och försörjning"?


  Hur blir det en besparing för TS kommun att hen lämnar barnet (vanlig tid) på morgonen och åker till jobbet. Kommer till förskolan och hämtar barnet mitt på dagen, återkommer en timma senare, lämnar barnet och åker tillbaka till jobbet för att sedan återkomma för att hämta barnet (vanlig tid)?

  Tänker du dig att någon i personalen skall få löneavdrag för att de har färre barn där i en timma eller att kommunen ska kunna räkna hem på minskat slitage och/eller att en unge inte käkar mellis, typ?

  Hur kan skatten behöva höjas för att ett barn är på förskola inom anmäld vistelsetid?
 • Anonym (Jodi)
  Tor 12 sep 2019 14:49
  Anonym (.) skrev 2019-09-12 09:33:59 följande:

  Jo jag har sagt det men du har nog inte läst så noga eller förstått innebörden.

  En förskoleplats kostar ca 500 000 /år och barn. 

  Det du betalar via maxtaxa är alltså bara en mycket blygsam del. 

  Det finns många barn i Sverige och den totala summan som staten betalar är många miljarder varje år.

  Statens pengar är inget som trollas fram utan det är framförallt olika former av skatter, det du och jag betalar när vi jobbar, handlar osv. 

  Varje timme ett barn är på förskolan kostar alltså staten och skattebetalarna mycket pengar. (Kom ihåg att det finns många, många barn i Sverige på förskolan och inte bara ditt). 

  Oavsett verksamhet är personalkostnad den stora kostnaden. (Därför försöker alla organisationer att skära ner på personal när det är neddragningar). 

  Skulle alla barn vara på förskolan bara då de har RÄTT till det och föräldrar inte felutnyttjar det (tex när de "går på möten") betyder det att man sparar bland annat personalkostnader. Minns nu att det inte handlar om ETT enda barn utan att väldigt många felutnyttjar. Det blir stora belopp för staten och skattebetalarna i slutänden.

  Förstår du hur statliga- och kommunala tjänster har med varandra att göra och varför felutnyttjande kostar påverkar skattebetalarna?


  Vad jag kan se är detta det närmaste du kommit till att beskriva hur du motiverar dina åsikter.

  Men om vi nu pratar om just TS, som ju faktiskt är den som startat tråden och vill att vi skall ge hen svar på just sin fråga: HUR gör kommunen en besparing om TS hämtar sitt barn mitt på dagen, lämnar hen till barnvakt, går på mötet, hämtar barnet och återbördar det till förskolan för att kunna jobba klart och sedan återigen hämtar barnet vid ordinarie hämtningstid.

  Tänker du dig att någon i personalen skall få löneavdrag för att de har färre barn där i en timma eller att kommunen ska kunna räkna hem på minskat slitage och/eller att en unge inte käkar mellis, typ?

  Du skrev att skatten skulle behöva höjas om alla gjorde som TS och andra här i tråden. Hur kan skatten behöva höjas för att ett barn är på förskola inom anmäld vistelsetid?

  Och om TS istället skulle göra som du föreslog och se till att förlägga mötet efter sitt jobb; hur skall vi då räkna på att det andra barnets lärare och/eller annan skolpersonal då troligen behöver gå in och jobba utanför SIN ordinarie arbetstid?

  En sista fråga: om TS nu betalar en barnvakt för den tid mötet i skolan pågår och sedan skulle behöva jobba över (och alltså skulle ha rätt att ha barnet på förskolan eftersom hen jobbar), borde inte det då också påverka kommunens finanser negativt?
 • Anonym (Jodi)
  Mån 16 sep 2019 18:46
  +1
  Anonym (.) skrev 2019-09-16 17:25:15 följande:

  Jag bor i Stockholm och det du säger är inte sant. 

  Du kan boka de tider du vill men som jag sagt flera gånger, du kan tvingas vänta på att få en tid som passar dig.


  Jag bor också i Stockholm (innerstan) och har samma erfarenhet av kvartersakutens öppettider (08.00-17.00 dvs kontorstid) som anonym (nädu). Så du kan väl tipsa hen och mig om alla de mottagningar som har kvällsöppet och där det inte handlar om akuttider utan vanliga bokade läkartider. Det räcker om du ger oss fem alternativ (kan ju bli rusning att lista sig där så därför vore det bra med flera att välja på för oss tänker jag).

  Sedan får du gärna svara på mina frågor i inlägg #169
Svar på tråden Har förskolan rätt?
Logga in
Bli medlem