• Anonym (Busan­)
    Thu 12 Sep 2019 08:31
    3839 visningar
    199 svar
    199
    3839

    Har förskolan rätt?

    Anonym (.) skrev 2019-09-11 13:37:45 följande:

    Jag har och kommer aldrig att gå till läkare osv på arbetstid. Det gör jag på min fritid och ja, jag skaffar privat barnvakt. Bara för att du utnyttjar systemet och låter skattebetalarna stå för det betyder det inte att alla har samma parasiterande inställning till skattefinansierad verksamhet, tvärtom, de flesta försöker göra rätt för sig utan att utnyttja andra för sin egen bekvämlighets skull. 


    FEL, Kan näst i till garantera att dom flesta visserligen försöker göra rätt för sig men inte tänker som du! Har du nån aning om hur många som faktiskt inte jobbar skift utan bara dagtid? Så dessa människor ska aldrig kunna gå till tandläkaren, läkaren, utvecklingssamtal osv.?

    Eller du menar att om man jobbar dagtid och har sitt barn på förskola från ex. 8 på morgonen, lyckats få en läkartid 10.00, ska hämta barnet tjorva med barnvakt, sen föra tillbaka barnet till förskolan när går tillbaka till jobbet efter läkarbesöket? Mmmm inte så sannolikt att många gör så
  • Anonym (Busan­)
    Thu 12 Sep 2019 16:05
    Anonym (.) skrev 2019-09-12 08:56:59 följande:

    Tråden visar att en hel del vill och gör rätt för sig men den visar också att det är väldigt många som utnyttjar systemet på ett sätt som inte är tänkt. 

    Att folk gör rätt för sig gör inte felutnyttjandet mindre. Tvärtom kommer det innebära att reglerna skärps betydligt. Det har redan skett och det diskuteras ännu mer skärpningar, tex att barnlediga inte får ha syskon kvar. 

    Med andra ord, alla de du tar upp, har all anledning att invända mot överutnyttjandet.


    Varför undvek att svara på mina frågor??
Svar på tråden Har förskolan rätt?