Inlägg från: Anonym (Fråga) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fråga)

    Har förskolan rätt?

    De enda som kan svara på det är de ansvariga för förskolan. Jag sökte lite snabbt och hittar nästan ingen information om det. Nora kommun var på sin hemsida tydliga med att det är ok att ha ett barn på förskola och vara med det äldre barnet i skolan. Observera att det gäller tid enligt inlämnat schema. Se fråga 10 i länken:

    www.nora.se/utbildningbarnomsorg/barnochskolbarnsomsorg/fragorochsvarombarnomsorg.4.355d4c7012d99b50140800064832.html

    Men då detta inte är reglerat i lag eller förordningar är det upp till varje kommun att sätta reglerna. Däremot är det för mig självklart att den flexibiliteten egentligen måste finnas där, men tyvärr är verkligheten mer stelbent än vad den borde vara.

  • Anonym (Fråga)
    Jemp skrev 2019-09-13 08:02:32 följande:

    Förvånad över svaren i tråden faktiskt. Jag hade ärligt talat inte haft en tanke på att det inte skulle vara okej under barnets normala tider. Glad att inte vår är lika strikt, får hålla en tumme för att det gäller den nya med.

    Har man inte rätt att vabba för vissa sådana samtal? Eller är det bara för vårdkontakter?

    Lite OT men för övrigt går jag till läkare etc under betald arbetstid också (de få gånger det händer). Helt enligt avtal.


    Är också förvånad över svaren och att en förskola kan vara så extremt oflexibel.

    Nej, rätt till VAB för kontakt med skolan finns inte. Om barnet faller in under LSS kan man få så kallade kontaktdagar.

    Hmm. Jag får också gå till läkare på betald arbetstid. Får även t.ex. gå på barnens utvecklingssamtal på betald arbetstid. Argumentet är att en förälder som slipper stressa över sådana saker som tid för utvecklingssamtal kommer prestera bättre övrig tid, så den lilla tidsförlusten tas snart igen. Hur skulle TS förskola göra då? Måste jag lämna intyg på att det är betald arbetstid? Snacka om att stressa upp föräldrar helt i onödan.
Svar på tråden Har förskolan rätt?