Inlägg från: Anonym (Lugn) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lugn)

    Är vår fyraåring sen?

    Lugn nu.

    Tycker inget av det låter anmärkningsvärt. Att hon inte kan skriva sitt namn t ex. Har hon långt namn? Känner hon igen sitt namn när hon ser det? Kan hon benämna bokstäver osv? Det är ju skillnad på att kunna skriva ?Eva? och ?Angelina? tänker jag. Klart att Eva är lättare att komma ihåg och också lättare bokstäver att forma.

    Och hon är 4 år.

    Du trodde inte hon skulle förstå instruktioner på bvc men hon gjorde ju det. Vad menar du att de kortade? Var nyss på 4 års kontroll med mitt barn. Kan inte minnas något moment som skulle kunna kortas av.

    Du jämför med syster och det är vanskligt. Det är två olika individer och utvecklar olika starka sidor. Mina två pojkar är väldigt olika varandra. Jag skulle säga den stora är mer kunskapstörstig och vetgirig. Mkt pratsam och vill förstå omvärlden. Varit det sen han var liten. Lillebror vill välta omkull hela huset ist. Klättrar, tar sig framåt. Orädd osv. Bryr sig väldigt lite om böcker. Vilket storebror gjirt sen dag 1 typ. Mina är nyss fyllda 4 år och 21 mån.

    Jag tycker inte jag hör något som låter konstigt. Min 4 åring skriver sitt namn om jag bokstaverar för honom. Han har långt namn. Min väninnas dotter samma ålder skriver sitt namn men har 3 bokstäver i sitt namn. Varav två är samma bokstav. Säger ju sig självt att det inte är lika svårt att minnas och lära sig.

    Ta det lugnt.

Svar på tråden Är vår fyraåring sen?