Inlägg från: Anonym (Dalta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Dalta)

    Äta fläskkött eller ej

    Men det är då fasligt vad det daltas med muslimer!

    Om han varit vegan, hade ni då tyckt att mamman skulle anamma en vegansk livsstil i sitt hem då?

    Alltid så hör man ?i ditt hem gäller dina regler?. Men inte om det är muslimer inblandade, då ska man anpassa sig, även om muslimen bara tar ansvar 1-2 gånger i veckan.

  • Anonym (Dalta)
    SagolikaSara skrev 2019-09-18 16:20:35 följande:

    Tänker att om ni har kommit överens om att barnet ej ska äta griskött så borde du stå för vad du lovat. Även då ni nu är separerade och du vet var han står i frågan så borde du rimligtvis hålla ditt ord. Det är ingen större uppoffring att tillaga mat utan innehållande gris, och dessutom är det även hälsosammare för barnet.


    Gäller det samma om dom kommit överens om att inte träffa någon ny om dom går isär? Inga bonusföräldrar till barnet!
  • Anonym (Dalta)
    SagolikaSara skrev 2019-09-18 17:56:44 följande:

    Jag skulle aldrig lova något jag inte kunde hålla. Skulle aldrig ge min partner ett sånt löfte till att börja med. Överenskommelser som rör vårat gemensamma barn skulle jag hålla även fast vi inte längre bor tillsammans. Hur svårt ska det vara.


    Om du har en partner så förmodar jag att ni var överens om att bli ett par. Men det är en överenskommelse som är ok att bryta enligt dig?

    Vad kännetecknar en brytbar eller en obrytbar överenskommelse?
  • Anonym (Dalta)
    SagolikaSara skrev 2019-09-19 08:24:20 följande:

    Är det inte det enligt dig?

    Jag skulle aldrig lova min partner evig trohet eller att vid ev splittring inte se andra. Däremot skulle jag, om min partner fann det viktigt för att vi skulle vara ett par, lova att inte vara otrogen. Vi skulle då ha en överenskommelse som jag skulle stå fast vid för respekt och hänsyn till honom och det hade varit ett kriterium från hans sida att va tillsammans med mig. Men du är alltså ok med otrohet. Om vi nu ska diskutera utanför sakfrågan och slänga omkring med en massa lösa antaganden helt utan rimliga proportioner.

    Tänk dig istället att du är tillsammans med en kines. Han vill ha barn med dig och du säger, ok , men om vi får barn får du lova mig att aldrig ge hen hund att äta för det går emot mina värderingar. Han lovar dig det. När ni väl har barn och bryter upp får du veta av ditt barn eller annan person att din kinesiske föredetta serverat hund åt er barn de närmaste dagarna/månaderna/åren utan din vetskap. Är det ok för dig? Barnet var tre år när det började och har alltså inte själv valt att bli serverad hund.


    Jag vill inte att mina barn äter hund, därför skaffade jag inte barn med någon som äter hund.

    Ville jag inte att mina barn skulle äta fläskkött, nötkött eller kyckling så hade jag inte skaffat barn med någon som åt dessa.

    Jag hade inte heller skaffat barn med någon djupt troende, oavsett om det är islam, kristendom eller något annat.

    Jag skulle inte heller skaffa barn med någon vara värderingar är långt ifrån mina egna.

    Men folk verkar ju inte tänka längre än näsan räcker, så då får dom acceptera att andra regler än ens egna gäller i andras hem.
Svar på tråden Äta fläskkött eller ej