• Tow2Mater

    Vad tycker du bör införas i läroplanen?

    Anonym (R) skrev 2019-09-11 16:19:25 följande:

    Fertilitet. Chanser/risker, hur fertiliteten ser ut i olika åldrar, sjukdomar som kan påverka fertiliteten, hur statistiken kring missfall ser ut, olika sätt att skaffa barn (insemination, ivf, fet, äggdonation, spermadonation, embryoadoption, vanlig adoption osv.) och hur olika familjer ser ut och statistik kring det (samkönade föräldrar, frivilligt ensamstående föräldrar osv.), höra historier från folk kring deras upplevelse att skaffa barn (t.ex bjuda in något par som kämpat med IVF, bjuda in någon som hamnat i för tidigt klimakterie eller liknande, bjuda in någon som har endometrios eller pco, bjuda in någon ensamstående som valt att skaffa barn på egen hand, bjuda en ett samkönat par osv). Kunskaperna kring hur människokroppen fungerar när det gäller fertilitet, sjukdomar som påverkar fertiliteten, upplevelser från par/föräldrar som står utanför normen etc. är skrämmande låg - även bland vuxna. För någon dag sedan var det till exempel en tvåbarnsmamma som jade gravidsymptom men inte trodde hon kunde vara gravid igen för hon inte fått tillbaka mensen sedan senaste förlossningen ännu. Att ägglossning kommer före mens hade hon ingen aning om. Det finns många som inte tror avbrutet samlag kan leda till graviditet även om killen inte kommer, det finns många som inte har koll på att fertiliteten minskar med åldern, det finns många som inte har hört talas om saker som endometrios eller pcos, finns många som uttrycker sig klumpigt kring samkönade par eller ensamstående för de har inge koll osv. Jag tycker helt enkelt det nivån på allmänhetens s


    Ska vi infora ett extra ar med RFSL agenda, eller vad menar du? Ska verkligen sex och reproduktion vara av den graden i laroplanen??
  • Tow2Mater

    Deklaration - 1) läs blanketten med instruktioner, 2) kryssa i en ruta, om ens det 3) signera 4) skicka in.

    Klarar man inte av en Svensk normal enkel deklaration utan att den gås igenom i skolan kommer man inte klara ett jobb.

  • Tow2Mater

    Körkort är inget som alla varken behover eller vill ha idag, ser inte varfor körkortsteori ska ta plats i skolan for alla. Det är väl mest gnidiga foräldrar som anser det kostar for mycket om deras barn vill ta körkort, som därfor tycker det borde bekostas med skattepengar?

  • Tow2Mater
    Anonym (enklare) skrev 2019-09-11 22:04:23 följande:
    Ännu enklare, 1 kolla koden, 2 skicka ett sms till rätt nummer.
    Ah! Dagens curlade ungar verkar behova instruktioner i skolan på den nivån, ha ha.
  • Tow2Mater
    Anonym (Delli) skrev 2019-09-12 10:11:58 följande:
    Tack! En som kan tänka lite längre. Det är inte lätt. Jag vet många i min umgängeskrets som skäms över att de inte kan deklarera. De betalar hellre restskatt än erkänner för sig själv att de borde lära sig och dra av.
    Skäms de for att de inte kan reparera bilen eller kylskåpet också? eller inte kan operera katten när den blir sjuk?
  • Tow2Mater
    Anonym (Delli) skrev 2019-09-13 05:27:50 följande:

    Fortfarande ingen som känner sig manad att svara på min fråga vad en analfabet kan lära sina barn. Istället satte någon en ogilla markering. Troligtvis för att de trodde jag drog upp rasistkortet. Men jag är seriös. Vi har många analfabeter och många föräldrar som inte kan svenska samhället alls. Hur ska de kunna lära barnen att bli en god svenska medborgare om de inte själva har utbildning eller kan lära sig om landet barnen gör i skolan. Hur ska en mamma kunna lära sin son om kvinnors rätt, när hon själv anser sig vara lägre stående än honom?

    Jag vill knappt ens föreställa mig hur det är i skolan idag.


    Brukar väl vara del av SFI?
Svar på tråden Vad tycker du bör införas i läroplanen?