• Anonym (.)

    Förskola tips och synd om barnet?

    12.30 är nog ingen bra tid att hämta, det är en vanlig tid för lunch + sovtid. Kolla vilka tider förskolan har.

    Jag skulle försökt ha kortare dagar alla dagar istället för ledig en dag (om det går, vet ju inte hur ni måste jobba) vi har hämtat vid 15 i den åldern och sen ökat tiden lite successivt när vi sett att det går bra. Det är inte jättekul att släpa hem en dödstrött gallskrikande tvååring. Så prova er fram i början, 7.30 - 16.30 kan vara tufft sådär på en gång när allt är nytt för barnet.

    Sen är ju barn olika, det kan ju hända att det går galant.

    Din man får väl finna sig i att han har barn och anpassa sig till det, att han inte kan hämta / lämna för jobbet låter lite sådär faktiskt.

  • Anonym (.)

    Det är ju bra att det inte är ett problem för dig/er om han i princip aldrig lämnar/hämtar.

    För mig hade det varit ett jätteproblem om min man inte haft egen kontinuerlig kontakt med pedagogerna.

    Vad det gäller tider så kanske dina väninnor med män varit tvungna att jobba av ekonomiska skäl, det är mycket man inte ser som utomstående. Alla familjer har olika förutsättningar.

    Vi har haft flexibla arbeten båda två och har kunnat hämta barnen vid 15 relativt långa perioder, men långt ifrån alla har möjlighet att göra det valet.

  • Anonym (.)

    Ok, jag förstår. Det är inte alltid så lätt att få ihop allting..... det var inte min mening att låta näsvis.

    Alt 2 låter ju jättebra. Då blir dagarna relativt lika varandra så att det blir rutin. Kan ni sen få sovtider och tider för frukost/mellis att passa in bra så är det ju toppen. Senare kan ni ju testa enstaka längre dag och utvärdera om det känns bra eller inte.

Svar på tråden Förskola tips och synd om barnet?