• Anonym (Krig)
    Wed 11 Sep 2019 18:43
    1690 visningar
    55 svar
    +5
    55
    1690

    Nu lämnar jag min man- behöver kloka råd

    Låter mer som att du är beredd att starta krig med honom. Varför inkluderar du inte honom i dina planer om du nu tycker om honom som du påstår? Det är elakt som du smider planer bakom hans rygg. :(

    Tragiskt att läsa hur du vill göra din man illa. Pappan till dina barn. Förstår du inte att dina barn också blir lidande? Och varför skulle han vilja jobba med er relation när du gör så här mot honom?

  • Anonym (Krig)
    Wed 11 Sep 2019 20:09
    #8
    Anonym (drar) skrev 2019-09-11 19:59:27 följande:

    Vi är inte överens om detta. Han vill förmodligen inte alls separera. Tänker bara hur man skulle kunna göra. Eller måste man vara överens för att kunna flytta ifrån sin man? Det kommer vi aldrig bli, jag tror inte ens att han förstår allvaret i situationen sedan innan, trots att jag försökt vara tydlig.


    Det är bättre att vara rak i dessa lägen. Du får helt enkelt säga att du inte älskar honom mer. Vem vill fortsätta med någon vars känslor är döda?

    Kan det vara så att er kommunikation är otydlig? Ni missförstår varandra en hel del och det skapar osämja och bitterhet?

    Det är vanligt att man förväntar sig att partnern ska läsa ens tankar eller förstå vad man menar, eftersom man varit ett par så länge. Men vet du, om kommunikationen varit kass från början (tex att en kompromissar mer ön den andre, någon är konflikträdd, vill inte prata känslor etc) så är det inte så lätt när det kommer till kritan.

    Men för att komma till sak så tycker jag på något vis ändå att du bör inse att den som är bäst lämpad att lösa detta faktiskt är din man. Det är du och han som ska komma överens om boende, barnomsorg, ekonomi, ev skilsmässa etc. Du har uppenbarligen funderat i flera år och har säkert klart för dig hur du vill ha det. Förankra den idén till honom utan att planera bakom ryggen så har en en chans att kontra med hans förslag. Så kan ni ev ta hjälp utifrån med juridik och konflikter utan att det behöver drabba barnen onödigt mycket.

    Lycka till
  • Anonym (Krig)
    Thu 12 Sep 2019 11:53
    #46
    Anonym (Duu) skrev 2019-09-12 11:28:14 följande:

    Ja och då förutspår många här att det kommer skapa en stor konflikt.

    Har du verkligen sagt så tidigare? Jag funderar att skaffa eget ställe etc? Personligen så tror jag att du behöver bestämma dig och sedan när du bestämt diskuterar ni förutsättningslöst hur ni kan lösa detta på bästa sätt.


    Lite min tanke. Hur många gånger har du planerat att flytta ut, bokat familjerådgivning och krävt det ena och andra förut? Jag gissar noll gånger. Du har tröttnat på ert hattande. Det förstår vem som helst. Men ditt agerande försvaras inte bara för att relationen är krasslig. Ni är två som träter. Ni är två som måste dela vårdnaden. Ni är två som måste komma överens i framtiden. Ni är två som äger bostaden. Det funkar inte att köra ett enmans lopp. Det är inte fel att känna som du gör. Du måste dela dina känslor med din man. Så han kan ta ställning till hans framtid. Var han vill bo. Han kanske hellre avslutar än att lägga energi och pengar på terapi? Prata med honom! Det är allt vi försöker säga dig ts.
  • Anonym (Krig)
    Fri 13 Sep 2019 06:52
    #52
    Anonym (rätt) skrev 2019-09-13 06:25:25 följande:

    Du fick som första kommentar kritik. Jag håller inte alls med skribenten ifråga. Du gjorde helt rätt och planera för dig själv före. Begäran om separation är en privat sak som rör dig och som helt naturligt drabbar den andre. Det hör till sakens natur. Sep. brukar inte alltid vara roliga. Det jobbiga går dock över och bägge två har då möjlighet att skaffa nåt bättre.


    Vad anser du om att ts sedan vill jobba på relationen för att hon inte är säker på om hon vill separera, eller fortsätta som vänner.

    Hur ska hennes man kunna acceptera och respektera detta när hon väljer att utesluta honom medvetet?

    Anser du att allt är mannens skuld?
Svar på tråden Nu lämnar jag min man- behöver kloka råd