• Anonym (Duu)

    Nu lämnar jag min man- behöver kloka råd

    Anonym (drar) skrev 2019-09-12 07:40:28 följande:

    Vi äger tillsammans vårt boende. I min värld så kommer det vara lika mycket mitt som hans tills dess att det ev blir bodelning vid skilsmässa och lägenheten säljs. 

    Han kan lika lite neka mig tillgång till mitt hem som jag kan kasta ut honom på gatan.


    Rent juridiskt så har du rätt där men hur man borde lösa det i praktiken är ju annan sak. Att du säger att han får hitta annat kan du inte kräva, varken juridiskt eller på annat sätt.

    Jag håller med de andra som skriver att om du lägger fram detta kommer det bli världskrig. Du skriver att du inte ens är säker nen jag är ganska övertygad att om du lägger fram detta utan att ha förankrat det så kommer du bli säker. Han kommer nämligen inte vilja fortsätta.

    Diskutera igenom detta istället för att smida planer själv.

    Om inte annat för barnens skull. Känns som en riktigt infekterad vårdnadstvist är på gång.
  • Anonym (Duu)
    Anonym (drar) skrev 2019-09-12 09:08:38 följande:

    Jag har fortfarande svårt att se varför mitt agerande skulle starta världskrig och vårdnadstvist. Det är inte så att jag gått omkring de senaste åren och låtsats att allt är frid och fröjd och inte försökt jobba på relationen.

    Vi har pratat, massor, om vår relation, men den blir inte bättre, trots prat och försök till förändring. Han tar mig för given, är bekväm och existerar vid min sida. Jag är trött på att försöka jobba på en relation där den andra gör lite halvhjärtade försök och sedan faller in i samma bekväma liv igen.

    Jag vill inte leva under samma tak med en person som jag inte vet om jag är kär i längre. Jag har halva livet kvar och tycker att det är för kort för att slösas bort tillsammans med någon som inte bryr sig. Jag är frustrerad och irriterad och det gör mig inte till en bra mamma. När min man inte är hemma känns det som en lättnad, jag är glad och kan ägna mig åt barnen på ett bra sätt istället för att han honom som ett ständigt awkward irritationsmoment i bakgrunden.

    HUR SKA JAG GÖRA DÅ?! Om jag inte kan separera från honom men samtidigt vill ha en förändring? Jag har ju inte flyttat än, så snälla ge mig tips!

    Vad ska jag säga? Jag vill att vi går i familjerådgivning? Det har jag redan sagt, men inget har hänt, inget har bokats eller följts upp. Jag vill flytta ut? Men inte berätta att jag redan ordnat boende utan meddela det en vecka senare typ? Och sedan börja diskussionen kring ett ev upplägg om barnen?

    Jag kan inte leva som jag gör just nu, jag står inte ut mer. Men samtidigt vill jag ju inte göra saker och ting onödigt jobbiga naturligtvis.


    Min rekommendation skulle vara att prata om detta innan du gör upp planer. Fast nu verkar det ju redan som om det är försent. Detta är precis vad många redan föreslagit. Säg precis som det är. Du är trött på detta och vet inte om du vill fortsätta längre. Du frågar honom hur han skulle föreslå att ni löser detta praktiskt. Hur skulle han ställa sig om du ordnar eget boende men kommer dit varannan vecka och bor med barnen. Kan han tänka sig att ordna annat boende då? Denna konstellation låter dock väldigt kostsam för er båda och kräver en hel del och framförallt att ni är överens. Ska ni ta en paus eller göra slut? Diskutera istället för att komma med fullbordat faktum. Hur gör ni med huset/lägenheten? Vill någon ens eller har ekonomisk möjlighet att bo kvar eller ska ni bodela och sälja?

    Ni behöver prata om detta öppet utan att förutsättningarna redan är klara och du kommer med krav!
  • Anonym (Duu)
    Anonym (drar) skrev 2019-09-12 09:49:17 följande:

    Anledningen till att jag inte vill prata först och agera sedan är att jag gjort detta tusen gånger känns det som.


    Ja och då förutspår många här att det kommer skapa en stor konflikt.

    Har du verkligen sagt så tidigare? Jag funderar att skaffa eget ställe etc? Personligen så tror jag att du behöver bestämma dig och sedan när du bestämt diskuterar ni förutsättningslöst hur ni kan lösa detta på bästa sätt.
Svar på tråden Nu lämnar jag min man- behöver kloka råd