• Anonym (jag förstå­r dig)
    Thu 12 Sep 2019 10:24
    1655 visningar
    55 svar
    55
    1655

    Nu lämnar jag min man- behöver kloka råd

    Hej TS,


    Jag tycker inte du ska ta åt dig allt för mycket av den hårda kritiken kring ditt beslut. Det verkar ju som att du många gånger försökt få rätsida på ert förhållande. Pratat om det, föreslagit familjeterapi etc. Men din man tar inte detta på allvar. Förstår att du då känner det som att du redan försökt allt, vad mer kan man göra då? Förstår också ditt resonemang att du flertalet gånger tidigare försökt prata om detta med honom, vilket bara resulterat i att du stannat kvar och inget har blivit bättre. Nu är du rädd att om du tar upp saken till diskussion igen så kommer slutresultatet att vara det samma. Vilket jag anser vara ett ytterst logiskt resonemang. Har man försökt en sak flertalet gånger, utan resultat, då måste man testa på nåt annat!


    Men om det är så, att du ännu inte är helt säker på att du vill avsluta förhållandet, utan bara behöver lite tid för dig själv. Kunde det kanske gå att fixa utan att du flyttar ut "på riktigt"? Kanske det att du faktistk är borta från ert hem skulle vara en rejäl ögonöppnare för din man, som kanske nu verkligen skulle ta itu med situationen och t.ex. gå med på familjeterapi.


    Om du redan fixat dig en lägenhet, kanske du kunde berätta det åt din man och säga att du kommer att tillbringa lite tid där ibland för att få vara ensma med dig själv och dina tankar? Ha det mer som ett litet andingshål, där du kan tillbringa en helg eller en natt ibland, istället för att bara meddela honom att "nu flyttaar jag ut!". Jag förstår att du inte tycker att det kan komma som någon slags överraskning. men för honom, som uppenbarligen levt med huvudet i sanden, så kan det vara något av en chock ändå. Och då kan det, som många andra påpekat, vara ganska svårt att kunna upprätthålla en vänskaplig realtion efter det, då din man kommer att känna sig ytterst sviken.


    Eller kanske du kunde ta en vecka semester, åka bort nånstans och helt komma ifrån vardagen. Kankse bara det kunde hjälpa dig att få rätsida på dina tankar? Och om du även efter det inte vet vad du vill, då kan du kanske överväga lägenheten. Dina barn är ju också så små, att risken är stor att de anser dig lämna DOM lika mycket som du lämnar din man. Men en veckas "tantsemester" gör ju knappast barnen besvikna på det sättet. Då behöver de inte alls bli "inblandade" i ditt och din mans problem. 

Svar på tråden Nu lämnar jag min man- behöver kloka råd