Inlägg från: annabellelee |Visa alla inlägg
  • annabellelee

    Frustrerad på förskola

    Personligen tror jag inte det beror på att han är understimulerad. Bitande och bristen på utmaning är två separata problem.

    Det är hyfsat vanligt att barn sista halvåret på småbarnsavdelningen blir lite rastlösa, utan att de puttar andra barn. Bitande brukar tillhöra yngre barn, som ännu inte behärskar språket fullt ut och kan kommunicera verbalt.

    Både du och förskolan måste prata med sonen kring hur man hanterar att andra tycker olika än en själv och ge honom nya strategier att ta till förutom bitande.

  • annabellelee
    MJNF skrev 2019-09-16 19:46:33 följande:

    Ja alltså det är inte att han blir så jättearg. Mer att han liksom går upp i varv i stunden, spänner sig och nyper till/biter till (ett litet bett, inte ett stort gap). Det kan hända när han är uppspelt/exalterad men även i lekstunder när leken inte blir just som han vill. Personalen har nu koll på honom och har även en egen leklåda till honom när han behöver tas åt sidan. Han ska såklart inte ta till ngt fysiskt när han inte är nöjd men jag undrar ändå om aktiviteterna på förskolan är tillräckligt avancerade för honom.

    Som det är nu så börjar jag bli lite irriterad över att personalen på förskolan alltid rapporterar ngt negativt när vi hämtar honom, ?idag var han vild?, ?idag hade han svårt att somna? etc. Är det inte A och O att även säga sådant som är positivt? Tex så har han den senaste tiden haft noll olyckor i potträningen. Det är inget de säger utan vi märker genom att han har samma kläder. Han kan jättemycket med alfabet etc men det får vi aldrig höra. Han talar jättefint jämfört med de andra etc. Från en av personalen (som är bättre på det positiva) får vi höra att han tar jättefint hand om de små etc. Att han har mer empati än de flesta barn hon stött på. Börjar tröttna på allt negativt från de andra.

    Dessutom är där en annan flicka, lite yngre än vår son som jag många gånger ser puttas/bitas (går helt oprovocerat fram till vår son eller barn och gör det) och jag hämtar väldigt ofta samtidigt som hennes föräldrar men de tar aldrig upp ngt om henne. Kan det ha gått troll i detta? Återrapporterar de extra till oss då vi har visat ett stort intresse för att göra ngt åt situationen? Eller för att se har högre förväntningar på vår son? Känner mig trött och ledsen och känner i vissa stunder för att bara strunta i det då han ju knappt är sådan utanför förskolan men mår smtidigt dåligt över om han gör ngt gentemot de andra barnen. I vissa stunder när jag läser på nätet så känns detta som helt normalt beteende för en tvååring och i vissa stunder är det som att där är något fel på vår son...


    Fast om han puttar andra barn så att de får näsblod är det kanske lätt att personalen fokuserar på det, istället för att han kan alfabetet?

    Prata med din son om hur man uttrycker och visar känslor utan våld. Rent konkret, "gör såhär".

    Din son låter intellektuellt brådmogen, men känslomässigt verkar han behöva mycket träning och stöd.

    Säg inte bara till och förmana vad han INTE ska göra, utan förklara hur han ska agera istället.
Svar på tråden Frustrerad på förskola