Inlägg från: Anonym (Herregud) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Herregud)

    Han är typ besatt av henne!

    Det enda du ska göra är att dumpa honom. En sån där är inget att satsa på. Gör det genast, han beter sig som en gris mot dig!

  • Anonym (Herregud)
    Anonym (självplågare) skrev 2019-09-17 01:43:36 följande:

    Jag skulle väl inte vilja påstå att jag är besatt av honom, inte så jag sett det, snarare att jag isf är besatt av viljan att förstå. Den är stark. Jag är kär i honom ja, men vore jag besatt så hade jag väl inte tvekat att flytta ihop med honom?

    Det är skitlätt att säga till någon "Lämna! Dumpa honom. Ta kontrollen över ditt liv. Gå vidare." Jag har sagt så själv och det ÄR ju så det är, son det ska vara. Tyvärr har inte alla den styrkan att göra det, det har jag också sett allt för många gånger, även i väldigt ohälsosamma relationer. Det är hemskt vad maktlös man kan vara ibland, till o med över sig själv.

    Finns det någon framtid för mig med honom? Nej det ser inte ljust ut. Är jag ledsen över det? Jo klart jag är men jag skulle vara mer ledsen om jag stannade hos honom.. eftersom det med största sannolikhet kommer bli något liknande igen.

    Men jag kan inte släppa behovet av att få försöka få en förklaring. Jag vill veta försöka förstå. I mitt förra förhållande som varade i många många år så blev jag väldigt sårad, min sambo var otrogen efter vi varit tillsammans i tre år. Det var en rejäl upp och ner resa efter der och man ifrågasatte varför jag stannade.. men det var faktiskt mödan värt. Det tog mig över ett år innan jag kunde börja släppa och acceptera det som hänt. Men jag började förstå, ju mer vi pratade om det och känpde så gick det upp för mig att det var verkligen det klassiska "fyllemisstaget".. det var verkligen det och de hade aldrig någon kontakt efteråt. Vi fick sen ytterligare sex fina år tillsammans. Vi gick skilda vägar pga att vi inte var kära längre men vi är goda vänner idag.

    Här är nog inte fallet så, för detta är inget fyllemisstag. Men det är pga något annat och det är det jag vill försöka förstå. En människas hjärna, känslor och lustar, är intressant och funkar så olika. Jag undrar vad fasen det är som rör sig i hans skalle. Ja, en del av mig låter nästan som att jag säger att detta är okej. Självklart är det inte det! Jag är ledsen o sårad, det gör ont. Men jag vill få förklaring, vill förstå, för det verkat som det är då jag kan gå vidare och i detta fall inte med honom utan utan honom.

    Hur? Hur kan man vara så besatt av att knulla någon när man påstår sig älska en annan o vill skapa ett liv med denne?

    Han är verkligen helt förvirrad nu. Från att hela helgen försöka få mig till att mysa med honom till att igår inse att hans besatthet är fånig och sjuk till att senare på kvällen föreslå att vi ska ha ett break. Alltså typ så jag skrattar. Och idag förstår ni så hsr han släppt henne helt och vill inte ha nån break utan vill istället ha mig, bara mig. Snacka om att yra till det rejält för sig själv.

    En framtid med honom ser inte ljus ut nej men ändä vill jag försöka förstå. Där är jag "besatt".


    Varför är det så viktigt att förstå? Man får inte alltid svar. Och man får lära sig att acceptera det, det är en del av livet. Om man hänger fast vid folk av den orsaken lär man slösa en hel del tid som man kunnat lagt på nåt bra istället (bra relation).

    Jag tror dock att svaret är enkelt. Han är en velig mes och vågar inte satsa på dig eftersom han tror att han kan få något bättre. Det kommer ständigt vara så att han kommer undra om det finns nåt bättre runt hörnet, om gräset är grönare på andra sidan. Han är inte en typ som man satsar på och bygger en framtid med. För vips så kan han försvinna. Vill du leva så?

    Han har inte "valt" dig. Inse det. Då hade du känt det genom hans handlingar. Han älskar dig inte och värdesätter inte det ni har. Hans beteende speglas inte i de ord han säger till dig. Ta dem därför med en nypa salt. Det är inte svårt alls att säga stora ord utan att egentligen mena det. Han är väl inte dummare än att han fattar att du annars skulle dra. Och då har han ingen back up. Då blir stackaren ensam. Men så fort han har hittat en reserv finns en risk att han dumpar dig.
  • Anonym (Herregud)
    Smillefix skrev 2019-09-17 14:19:27 följande:

    Det är väl helt enkelt attraktion från hans sida. Kemi, matchande feromoner. Han kan inte förklara det själv som han säger. Med hjärnan kan han älska dig och förstå att du är en bättre tjej för honom, men hans kropp och instinkter vill ha henne.


    Eller så är han bara en idiot. Man behandlar inte nån man älskar så. Den tjejen han trånar efter dissade ju honom, därför är han kvar med TS.
  • Anonym (Herregud)
    Anonym (inte sjysst) skrev 2019-09-17 21:55:20 följande:

    ...men han älskar antagligen inte TS.... :/

    Att han är en idiot utesluter inte att han är kåt på nån annan pga kemi.


    Ja det är ju det jag skriver. Älskar man nån ger man inte kåthetskänslor på andra nån gödning. Därmed idiot.
  • Anonym (Herregud)
    Smillefix skrev 2019-09-17 22:27:36 följande:

    Jag nickade medhållande till ditt inlägg också så vi menar samma sak. Han älskar säkert TS och inser att hon är en fin tjej och de är det perfekta paret vilket de verkar få höra från alla håll, men hon är inte The One för honom tyvärr, fast han vill. Han tycks ha en passionerad ådra, och mitt stalltips är att om ni stannar ihop kommer han att antingen lyckas få den här tjejen i säng till slut och då lämna TS för henne, eller så kommer han att falla pladask för en annan tjej som han känner attraktion för. Eller stannar i förhållandet men kommer ständigt att vara sökande.. en tidsfråga bara


    Så du menar att ts är ett träsktroll som han absolut inte kan känna attraktion till? Du målar ut det väldigt svart eller vitt. Du komplicerar det hela. Alla människor känner attraktion till andra, men har man en partner agerar man inte ut på det.

    Den här killen kommer aldrig känna sig nöjd, han kommer alltid leta efter nåt bättre och mer spännande. Det har inte med TS att göra. Han har ts som back-up helt enkelt, tills han kan vara trygg med att landa i någon annans famn när han dumpar. Många fungerar såhär.
  • Anonym (Herregud)
    Smillefix skrev 2019-09-18 10:00:55 följande:

    Nej det menar jag absolut inte att hon är. Hon är säkert ett riktigt kap, och han säger ju själv att han inte begriper varför han inte kan bara nöja sig med henne. Men att han nu kände en passion för den här tjejen som han inte har känt för TS, och nu kommer han aldrig att känna sig nöjd med henne utan kommer att ständigt att jämföra henne med den andra tjejen. Risken är väl ganska stor också att han fortsätter jaga kusinen och att hon till slut faller till föga. Och vem vet, hon kanske får känslor för honom? Det är alltid smickrande att ha en hängiven beundrare och känslor kan växa fram. Eller så är det som du säger, pojkvännen skulle aldrig bli nöjd oavsett vem han får på kroken och får han till slut kusinen kommer han inte att vara nöjd med henne heller. Eller inse att det bara var en besatthet och att TS är hans verkliga kärlek.


    Jag var lite cynisk där... Men precis, det handlar inte om att ts är ett träsktroll. Just det. Men han trånar ändå efter andra. Vad säger det?
  • Anonym (Herregud)
    Anonym (man) skrev 2019-09-18 16:06:51 följande:

    Snacka om SM i försköning....

    "han älskar säkert TS".... han har bara ett jävla märkligt sätt att visa det på?

    "TS är inte the one"... no shit scherlock!

    "han har en passionerad ådra"... är det lite finare ord på "ett egotrippad asshole som enbart tänker på sig själv och sina egna känslor"?


    Hahaha :D Exakt....
  • Anonym (Herregud)
    Anonym (självplågare) skrev 2019-09-18 19:56:52 följande:

    Så många svar och jag uppskattar det verkligen. Att få lite olika synvinklar på det. Tycker många svar är väldigt troliga och det ger mig många tankeställare.

    Han är väldigt sextokig och ibland ser jag på honom som att han fortfarande är en hormonstinn tonåring som suktar efter de populära innetjejerna som han aldrig kunde få.

    När det gäller just den här tjejen så säger han att det skulle inte finnas någon seriös framtid med henne. De kommer från helt skilda världar och hennes livsstil är inget som tilltalar eller passar honom och inte heller hans skulle passa henne. Men han vill helt enkelt bara ligga med henne, han typ bara måste ha henne och han kan inte släppa tanken. Sen att hon nobbade honom har nog bara blivit mer ved på elden, han verksr vilja ha det han inte kan få.

    Men hur kan han offra den han påstår sig älska bara för en vilja/behov av att sätta på henne eller npgon annan? För jag tror definitivt det är som de flesta av er skriver att hon kommer inte vara den enda.

    Jag kommer släppa det här efter ett tag det vet jag men just nu är det för många frågor och funderingar. Jag vet hur jag fungerar, jag behöver älta och analysera och efter ett tag kommer jag till insikt och släpper det hela. Skönt att ha andra utomstående att bolla med. Detta hjälper mig.


    Du vet bäst hur du funkar och när du är redo :) Var rädd om dig själv bara så löser det sig.

    Ps. Vi alla vill ligga med någon annan om vi fick välja fritt. Men är man i ett monogamt förhållande så är det inget alternativ. De flesta begriper det, uppenbarligen gör din kille inte det. Helt sjukt ens att han säger till dig att han vill ligga med henne! Snacka om totalt respektlöst beteende.
Svar på tråden Han är typ besatt av henne!