• Sun 15 Sep 2019 04:44
    4070 visningar
    17 svar
    17
    4070

    Våga försöka bli gravid igen efter änglabarn

    i förlorade vår lilla flicka i magen dagen innan bf för fem år sedan. I januari i år fick vi en underbar liten flicka som vi älskar oerhört.

    Det var mycket oro men man tvingas lägga den i bakhuvudet och bara släppa fram den ibland. Jag försöker komma ihåg att det är väldigt ovanligt att man drabbas mer än en gång.

    Våga! Och styrka <3

  • Sat 21 Sep 2019 21:39
    #6
    Längtansblåblomma skrev 2019-09-21 20:37:53 följande:

    Tack för era svar och för att ni orkar dela med mig om era historier, även om man inte önskar någon detta är det någonstans skönt att veta att man inte är ensam, för så känns det verkligen ibland. Känns som att det bara "ploppar ut" bebisar till höger och vänster just nu och det är lätt att bli missunnsam och tänka att det är så orättvist att de får vara med sina barn men inte jag:(

    Jag längtar redan så himla mycket efter magen och de där små rörelserna. Det känns så tomt och ensamt nu när inget av det finns kvar..

    Har det varit lättare för er att bli gravida efter er första graviditet? Vår barnmorska nämnde detta och vill så gärna tro att det stämmer även för mig.

    Vi ska börja försöka redan om en vecka igen, hoppas på lite bättre flyt denna gången, håll era tummar! Det är ju precis som ni säger, man måste ju våga igen, trots att det är jätteläskigt! För vågar man inte kommer man ju ångra sig resten av livet sen, och det kan ju faktiskt gå bra nästa gång, hoppas hoppas!


    Det är vanligt att bli gravid fort igen efter en förlossning/missfall. Någon förklarade för mig att det är för att kroppen redan är inställd på gravid.

    Våra äldsta tre blev alla till på första försöket. Tredje blev till trotts att vi var oerhört försiktiga och ville vänta eftersom livssituationen inte var så bra just då. Men hon fastnade och jag, som fick en depression efter andra barnet och en hel del traumatiska händelser efter att andra fötts, kände mig så ärad att hon ville komma till oss trotts att jag kände mig så värdelös och allt kändes så hemskt. Idun gav mig på något sätt kraften att orka ta hand om två barn, varav ett med funktionshinder och en vilding. Sedan dog hon dagen innan bf.
  • Sat 21 Sep 2019 23:34
    #8
    Längtansblåblomma skrev 2019-09-21 22:55:08 följande:

    Tack!

    Detta barn tog nästan ett år på sig att bli till så man får ju hoppas att det går lite snabbare denna gången. Förra ggn blev jag gravid först efter en spolning så tror att det kanske satt något i vägen eller liknande innan kanske...?

    Åh, det låter väldigt tufft utvandraren, att hon gick bort endast 1 dag innan bf:( man tror ju aldrig att något sådant kan hända så sent i graviditeten, men har ju insett nu att det inte finns några garantier för något och att livet bara är så fruktansvärt ovisst och tragiskt ibland, och att försöka finna något svar till varför sånthär överhuvudtaget kan få hända är helt hopplöst..

    Ni är sånna kämpar allihop här inne, all styrka och kärlek till er <3


    Tack detsamma <3

    Jag beklagar er lille kille också <3
Svar på tråden Våga försöka bli gravid igen efter änglabarn