• Zarch

    Gravid och svartsjuk - nu har han fått nog

    Jag blir lite fundersam här.

    Givetvis ska man inte tjuvläsa någons telefon (fy fy skäms skäms och nu har vi rett ut det) men om det stämmer att du inte gjort det tidigare så kan man ju fråga sig vad det är som har triggat igång det? Är det hormoner som spökar eller är det något som inte stämmer?

    Sedan så kan man ju undra varför han har ett sådant stort behov av att berätta för dig om sina såkallade väninnor som är så nere i honom, vad hade han tänkt att du skulle göra med den informationen egentligen? Jag får en känsla här att han är en liten bekräftelsebock som inte har helt rent mjöl i påsen, verkar som att det triggar honom att reta upp dig för att sedan skylla ifrån sig på dig när du lackar ur. Gaslightar dig kanske?

    Många frågetecken här från mitt håll men jag tycker att det luktar skunk från honom.

  • Zarch
    Anonym (Rädd att bli lämnad) skrev 2019-09-15 08:45:07 följande:

    Jag tror det som gjort det svårt denna gång är att han har ett stort antal av dessa sk väninnor som han säger varit/är intresserade av honom men han varit ?tydlig mot? vad han vill. Jag har dock sett i hans kommunikation att han ger dem små krokar då och då - det har skapat en oro hos mig eftersom det inte är ?vanliga ex?/avslutade relationer. Jag upplever också ett stort bekräftelsebehov hos honom och har funderat på om det är därför han bara skaffar vänner av det motsatta könet.

    Jag kan inte ens nämna någonting om andra kvinnor även om jag gör det på ett lättsamt sätt utan att han skriker åt mig att jag är svartsjuk, men samtidigt är jag ju det och skäms för det.


    Givetvis så ska du ta itu med din svartsjuka och speciellt om den inte lägger sig sedan när barnet är fött men nu ska du egentligen inte lägga energi på det, du är gravid och behöver lugn och ro. Du hade behövt att din partner också gick in lite i grottan med dig just nu men det är bara min personliga åsikt.

    Jag tycker att det låter mer som att du inte mår bra i den här relationen och att du känner dig väldigt ledsen. När jag var inne på att han gaslightar dig så fick jag lite av en känsla att han förringar alla dina vettiga argument till att du är galet svartsjuk och att du hela tiden känner dig och framstår som korkad och jobbig.
  • Zarch
    Miss Skywalker skrev 2019-09-15 10:37:27 följande:

    Håller med. Han har legat med andra och hänger med och flirtar med tjejer som är kär i honom. Typiskt otrogna att kalla bedragna partnern för svartsjukt psykfall. Alla zombies på fl tycker att ts ska söka hjälp. När har man rätt att bli skogstokig om inte när man är gravid och pappan smörar för andra?


    Jag håller med. Det verkar som att så fort någon skriver att dom är svartsjuka här på forumet så kommer alla fröken duktiga fram för att påtala hur HEMSK denna person är trots att det verkar som att det finns fog för det.

    Finner det också sjukt tröttsamt, och lite hyckleri är det också för jag tror att alla mer eller mindre kan drabbas av denna ?fula? sjukan i skarpa lägen.
  • Zarch
    Pope Joan II skrev 2019-09-15 11:01:49 följande:

    För min del, som en av de duktiga fröknarna, så tycker jag att svartsjuka är lika vidrigt som jag tycker att otrohet är. Därtill förbluffas jag av att så många sjukligt svartsjuka som tror att det går att bevaka, övervaka och kontrollera fram en trohet hos en partner som inte vill vara trogen, Komplett vansinne i mina ögon. 

    Dylikt går bara framgångsrikt att förhålla sig till på två sätt - antingen leva med det eller lämna det. 


    Jag håller med om att sjuklig svartsjuka är skadlig, människor som förgiftar alla sina relationer med sin systematiska svartsjuka oavsett vad partnern än gör borde söka hjälp. Det är inte friskt någonstans men jag uppfattade det inte som det här.

    Att dra på alla cylindrar och enbart kommentera svartsjukan som ett problem mot en trådstartare som har såpass mycket självinsikt att hon själv reagerar över sitt egna beteende i just denna relation tycker jag är överdrivet. Då kanske trådskapare ska låta bli att nämna denna fula känsla framöver för att slippa alla repiga skivor och självklara floskler folk ska komma med.

    Sedan är hon på det dessutom gravid. Hon ska inte per automatik få gröna kort enbart pga det men den som förtjänar den fetaste smällen här är karln, han kan banne mig skärpa till sig och hålla mobbarfasonerna för sig själv. Det är fult att med flit trycka till den kvinna som bär på hans barn kan jag tycka, där är jag lite gammalmodig och ?fröken duktig? kanske..jag bjuder på den.
Svar på tråden Gravid och svartsjuk - nu har han fått nog