• Anonym (E)

    Är det positiva äl stickor trots ingen ÄL?

    Det är väl så att äl stickor mäter nivån av äl-hormon. Att det stiger upp till en viss nivå och sen när det är tillräckligt högt bör ägget släppa sen sjunker hormonet direkt. Så att själva ägglossningen sker dagen efter att hormonet är som högst?

    Om man fortsätter ha högt kanske ägget inte släppt än?

  • Anonym (E)

    Jag var tvungen att googla. Väntar nämligen på mina egna äl-tester. Jo det är ingen garanti att ägglossning skett för att man fått positivt, säger bara att äl hormonet i kroppen är högt. För säkerhetsskull kanske ni borde fortsätta sexa ett tag till. ;)

    Utifall ägglossningen slutits fram....

  • Anonym (E)
    Zandylina skrev 2019-09-16 11:02:48 följande:

    Hej. Dina nuvarande tester är ej positiva för teststrecket måste vara lika starkt eller starkare ön kontrollstrecket, däremot kan testen alltid visa två streck för att hormonet ännu är kvar i kroppen om ej fullt. Du sa att du på ÄL+5 har du tempat för att se hur din temperatur ligger för att garanterat veta att du hade ägglossning då eller kanske den ej varit än och är lite sen?Lycka till hur det än går :)

    Jag sitter i samma sits som du är på ÄL+6 idag och mått illa å så ett tag även min cappuccino som jag älskar smakade kasst idag så tog ett ägglossningstest för skoj skull och det visade positivt vilket chockerar mig då vet jag haft ägglossning pga tempning. Dessa tester är luriga ibland. Så här såg mitt ut idag. Jag börjar tro man ej ska lita på stickor å köra på digitala istället. Fick även små rosa prickar på pappret idag så får se vad som händer suck.


    Om man tempar, funkar det med en vanlig örontermometer? Eller måste den vara mer exakt?
  • Anonym (E)
    Hoothoot skrev 2019-09-16 11:31:38 följande:

    Bör vara en med 2 decimaler.


    Zandylina skrev 2019-09-16 11:35:13 följande:

    Det bästa är en med två decimaler som annan skrivit, för tempskillnaden kan vara väldigt liten och ej synas på en termometer med bara en decimal.. Jag har en termomenter från Babyplan den har 2 decimaler som jag använder och tar tempen oralt varje dag samma tid. 


    Okej tack. Då funkar inte örontempen då. Kan man beställa såna kartor där man prickar in sin kurva eller skriver man bara upp tempen varje dag?
  • Anonym (E)
    Zandylina skrev 2019-09-16 11:49:37 följande:

    Jag skulle dra ner en app på mobilen som kan hjälpa dig följa allt. Jag använder Fertility Friend appen och i den kan man skriva in alla symtom, tester, temp och dylikt, den visar även efter ett tag när du beräknas ha ägglossning och sådant så blir lättare att hålla kontroll samt lära känna din kropp. Dock kan det ta ett par cykler innan appen "lärt känna dig" hehe

    Dock finns det massa olika appar som kan hjälpa till med detta, FLO, GLOW, Natural Cyclesm P.C, Min kalender, Ovia m.fl.


    Jag använder redan en app, såg nu att man kunde lägga till temperatur i den. Jag hade inte sett det innan. Har bara använt den för att logga mensen innan.
  • Anonym (E)
    Lillfia989 skrev 2019-09-16 11:51:50 följande:

    App använder jag redan! Och då prickade jag rätt för 5 dagar sen med både app och test ????


    Hade du tydligt starkare då för fem dagar sedan så borde du ha prickar rätt. Om du vill vara säker på att få utslag på stickan så är väl det bästa att vänta till bim. Jag blir också besviken på varje negativt test så jag försöker att inte testa då ofta utan vänta in mens. Svårt ibland...
  • Anonym (E)
    Lillfia989 skrev 2019-09-16 13:00:23 följande:

    Ja! Svårt att hålla sig med att vänta in Bim. Usch har som stickningar och drar i högra sidan hela tiden vid äggstocken ich känner mig illamåendet vid lunchen här på jobbet. Även efter jag nu ätit så är det en klump i magen. Känns som jag skulle vilja spy


    Hoppas du får ett plus snart då! :)

    Men ja det är jobbigt med väntan. Själv är jag skengravid varenda månad... :) det är inte lätt!!!
Svar på tråden Är det positiva äl stickor trots ingen ÄL?