• Mon 16 Sep 2019 12:37
    812 visningar
    10 svar
    10
    812

    Barn med shunt

    Hej

    Min son föddes också fullgången men vi märkte sedan efter några veckor att huvudet började växa. När han var 1 månad blev han shuntad. Han är nu 7 månader men vi vet i nuläget inte exakt varför det blev som det blev.

  • Mon 16 Sep 2019 18:22
    #3

    Finns en fb-grupp

    Vi med hydrocefalus, vi som känner någon med hydrocefalus

  • Mon 16 Sep 2019 21:10
    #5
    Felicia1992 skrev 2019-09-16 19:37:11 följande:

    Tack för svar! Hur mår era barn av att ha en shunt och utvecklas era barn normalt? Jag gjorde precis en förfrågning på FB gruppen.


    Vår son har väl initialt varit lite fysiskt försenad till följd av att huvudet varit större. Tog längre tid för honom att orka lyfta huvudet i magläge bla. Istället pladdrade han massor, log och skrattade jättetidigt. Är socialt långt fram. Börjar först nu komma ikapp till fullo. Verkar inte påverkas av shunten i sig alls tack och lov.

    Vi ska framöver försöka göra ytterligare undersökningar för att se vad som orsakade problemet. I nuläget är teorin en propp/blödning eller en hjärntumör.
  • Tue 17 Sep 2019 09:49
    #7
    brallison skrev 2019-09-17 07:42:24 följande:

    Generellt påverkar inte shunten livet så mycket (som neurokirurg hade sagt - man får inte bli proffessionel pilot och dykare, men det är typ det )

    Dottern var lite sen med tal, dock vet man inte om det berodde på HC eller för att hon är tvåspråkig. Annars är hon som vilket barn som helst nu - spelar fiol, simmar, åker skridskor.

    Tur i oturen - hon har en rätt så stark migrän ibland, med huvudvärk och kräkningar. När för 2 år sedan det börjades, bara tack vare shunten fick vi stanna flera gånger på akuten (istället av att skickas hem med ett råd att ge mer vätska), eftersom det är bestämt att om en person har en shunt, ska man först utgå ifrån att det är fel på shunten och inte säg vanlig kräksjuka.


    Spännande! Enl vår neurokirurg var dykning ok men inte för djupt, dock var han inte så säker på hur djupt "för djupt" var. Frågade specifikt då hela familjen dyker.

    Även läst om en man med shunt som var pilot, dock enbart på reguljära flyg som har samma tryck som på marken.
Svar på tråden Barn med shunt