• Anonym (Fråge­tecken­)
    Fri 20 Sep 2019 16:40
    35438 visningar
    594 svar
    -4 +4
    594
    35438

    Hur många här går på miljökris-bluffen?

    Förstår ni inte att det bara handlar om att tjäna mer pengar?

    Atmosfären har sedan skapelsen (innan människan) gått upp och ner med varmt och kallt klimat.

    Vi lever dessutom i slutet av en istid.

    Googla bara på miljö bluff eller gå in på SMHI och läs om klimatet.

  • Svar på tråden Hur många här går på miljökris-bluffen?
  • Sun 22 Sep 2019 01:40
    #81
    Smörjsmurfen skrev 2019-09-22 01:11:05 följande:
    Växthuseffekten är en förutsättning för liv på jorden, utan det skulle det vara typ - 70 grader i medeltemp.

    Så givetvis existerar den, vem har påstått att den inte gör det? Har inte heller påstått att isberg inte existerar.

    Du drar väldigt konstiga exempel. Varför skulle jag tvivla på att ett papper börjar brinna om jag håller det över en öppen låga?

    Men när papperet tar eld behöver man ju inte ringa brandkåren, utan släcka det med ett glas vatten.

    Övriga exempel är helt förvirrade, och har ingen bärighet mot verkligheten.

    Vad har du för källa på att jorden går under (förutom om 5 miljarder år när solen brunnit färdigt, men det kan vi kanske förhindra med lite högre flygskatt?)

    Anser dina 97% av forskarna detta?
    Källa på att jorden kommer gå under? Ja, behöver jag säga något om det när du själv har erkänt det faktumet?

    Varför hävdar du att tipping-point teorin är humbug när det finns så många seriösa forskare som framför den?

    Att du tycker min exempel är förvirrande låter bra. Kanske det skakar om därinne. Man kan ju åtminstone hoppas.


  • Smörjs­murfen
    Sun 22 Sep 2019 01:50
    #82
    +3
    jrockyracoon skrev 2019-09-22 01:40:33 följande:

    Källa på att jorden kommer gå under? Ja, behöver jag säga något om det när du själv har erkänt det faktumet?

    Varför hävdar du att tipping-point teorin är humbug när det finns så många seriösa forskare som framför den?

    Att du tycker min exempel är förvirrande låter bra. Kanske det skakar om därinne. Man kan ju åtminstone hoppas.


    Du tycket alltså att vi ska göra en massa drastiska åtgärder för att jorden går under om 5 miljarder år...

    Okej... Det förklarar en del....

    Tippingpoint är bara en teori (googla begreppet teori) , och ingen vedertagen fakta, finns lika många forskare som inte alls delar den åsikten.

    Din taktik är alltså att skriva förvirrande inlägg som ingen begriper? Det förklarar resten...

    Tror vi har nått vägs ände här, men lycka till i apokalypsen, du och greta får väl hålla varandra i handen och titta på koldioxiden...

    God natt!
  • Anonym (P Klima)
    Sun 22 Sep 2019 08:14
    #83
    +1
    jrockyracoon skrev 2019-09-21 23:22:35 följande:
    Tack för att du tog tillbaka det här med 32%.

    Så vi har alltså en undersökning som tittat på 12000 forskningsrapporter och dragit slutsatser utifrån det enda vettiga sättet att dra dem utifrån datat de undersökt.

    Vad är det som du menar de skulle ha gjort mer? Skulle de ha gått till isbjörnsforskaren och frågat honom om saker som inte tillhörde dennes forskningsområde?

    Det här är bra forskning, svår att kritisera som du märker, och byggd på 4000 studier (många fler än vad som hade behövts) av hängivna och kunniga forskare som i sin tur har gjort otaliga experiment och utgått från sin data. Hur mycket data totalt tror du att alla dessa 4000 studier har utgått från?

    Kan du inte kritisera en rapports metod blir det svårt att kritisera resultatet.

    Dessutom. Man behöver inte fråga alla människor för att veta deras åsikt utifrån ett statistiskt perspektiv. I en opinionsmätning kan man nöja sig med ett representativt urval på t.ex. 1000 personer för att kunna dra slutsatser om hela Sveriges befolkning på 10 miljoner. Enligt min fd statistiklärare kan man dra slutsatser om en hel population på så få som 100 personer även om felmarginalen då ökar.

    Så ett argument att man inte frågade alla forskare är inte hållbart. Det behöver man inte alls göra. Så länge man kan anta att de forskare man frågade utgör ett representativt urval av hela gruppen och man frågar tillräckligt många för att inte felmarginalen ska ställa till det är det helt okej.
    Du vet om va att du bygger hela ditt "vetenskapliga resonemang" på att gissa kring de 8000 som inte tar ställning?
  • Anonym (P Klima)
    Sun 22 Sep 2019 08:21
    #84
    jrockyracoon skrev 2019-09-21 23:34:39 följande:
    Greta Thunberg är vår hjälte, kritisera inte henne för att hon försöker rädda dina barn och barnbarns framtid. Var stolt över hennes bedrifter istället!

    Det kommer alltid finnas de som säger att vi har mer tid, och de som säger att vi har mindre tid. Det som är intressant är att det har ändrats. Förut fanns det de som sade att vi har mindre tid och de som sade att vi hade all tid i världen.

    Anledningen till att det finns så många olika åsikter även för forskarna som kan ämnet är för att ämnet är så komplext och beror på så många olika faktorer att ingen egentligen vet exakt hur lång tid vi har.

    Det borde oroa dig enormt. Ponera exempelvis att de som säger att vi har 10 år på oss innan ändringarna går in i en irreversibel fas har fel. Tänk om vi endast har 4 år på oss?

    Kanske vi har 20 år? Kanske 100 år? Vad spelar det egentligen för roll att gissa när vi inte vet. Bättre att förhålla oss till att vi inte vet, och agera utifrån att vi inte vet exakt när, men att.

    Om någon har tänt eld på ditt hus och brandkåren vägrar åka dit för att de har en prognos att elden inte kommer börja ta ordentligt fyr förrän om 4 timmar. Köper du det, då? Eller försöker du släcka branden så snabbt du kan, bara ifall att?
    Vet du vad. Jag tvivlar inte en sekund att du verkligen tror på det du skriver här.

    Förök bara att inte sprida din egen panik till alla barn du har i din matteklass.
  • Anonym (P Klima)
    Sun 22 Sep 2019 08:27
    #85
    jrockyracoon skrev 2019-09-22 00:45:10 följande:
    Jorden kommer att gå under. Där har du verkligen fel. Frågan är bara när.

    Och det där "när" kopplar du till klimatförändringarna. Inte till att solen kommer att svälja hela planeten om X antal miljarder år.

    Har du några som helst stöd för att, citat: "Klimatförändringarna är ett hot som riskerar att människan dör ut helt på jorden."

    Exakt HUR tror du att denna utrotning av mänskligheten kommer att ske?
  • Sun 22 Sep 2019 10:06
    #86
    Anonym (P Klima) skrev 2019-09-22 08:14:41 följande:
    Du vet om va att du bygger hela ditt "vetenskapliga resonemang" på att gissa kring de 8000 som inte tar ställning?
    Innan jag berättade dig för dig om hur statistik fungerade var du bara okunnig. Det kan man förlåta verkligen. Alla är inte insatta i hur statistik fungerar. Okunskap är förlåtligt i detta läge.

    Men nu har jag tydligt informerat dig om hur statistik fungerar. Du vet nu att statistik är "på riktigt" och inte något humbug. Och ändå tar du inte till dig av detta, då visar du prov på äkta ignorans inför obestridlig fakta.

    Det är en gissning, ja. Men det är en mycket kvalificerad och vetenskapligt grundad gissning. Om man räknade ut felmarginalen med 4000 mätdata kanske den ligger på 0,5% och absolut inte mer än 1%.

    D.v.s. om vi antar att vi har en så stor felmarginal som 1% vilket jag tycker är osannolikt med tanke på vårt stora urval kommer då det riktiga värdet med 99% sannolikhet ligga mellan: 96% -> 98%. Förutsatt att urvalet av de 4000 personerna är representativt för gruppen som helhet.

    Med andra ord - om du skulle hävda att värdet 97% är felaktigt och egentligen skulle vara 96% så ligger detta inom möjligheternas gräns. Men om du hävdar att värdet 97% är felaktigt och borde vara 80% är det i princip helt omöjligt.

    Statistik är inte något du kan debattera över om det är riktigt eller ej - utan ett kraftfullt verktyg att ta reda på sanningen.
  • Sun 22 Sep 2019 10:07
    #87
    +1
    Anonym (Frågetecken) skrev 2019-09-20 16:49:09 följande:
    Forskning är komplext. Man kan styra resultatet ganska lätt. Bara för att luften innehåller mer av något ämne så betyder inte det att det är människans fel. Det kan vara evolutionen.
    "evolutionen" - Jag tror inte att det betyder det du tror det betyder...
  • Sun 22 Sep 2019 10:33
    #88
    Anonym (P Klima) skrev 2019-09-22 08:27:27 följande:
    Och det där "när" kopplar du till klimatförändringarna. Inte till att solen kommer att svälja hela planeten om X antal miljarder år.

    Har du några som helst stöd för att, citat: "Klimatförändringarna är ett hot som riskerar att människan dör ut helt på jorden."

    Exakt HUR tror du att denna utrotning av mänskligheten kommer att ske?
    Jag tillrättavisade ett påstående som hävdade att "jorden kommer inte gå under". Det var så uppenbart fel så jag kunde inte låta det vara osagt.

    Jorden kommer gå under. Ja, det vet vi. Kommer det ske p.g.a. klimatförändringar? Det vet vi inte. Kanske det inte ens är troligt. Kommer mänskligheten att gå under? Det är förstås också sant eftersom vi vet att jorden kommer gå under. Kommer mänskligheten att gå under p.g.a. miljöförstöringar? Det vet vi inte säkert, men somliga forskare pekar på den risken.

    Just nu ökar medeltemperaturen på jorden. Många forskare menar att om medeltemperaturen fortsätter öka endast 2 grader kommer medeltemperatursökningen att börja accelerera ytterligare. När medeltemperaturen har ökat tillräckligt mycket omöjliggör det mänskligt liv. Forskarna pratar om att vi behöver göra något inom de närmaste 10- 15 åren. Vad händer då om 500 år om utvecklingen fortsätter i samma takt?

    Det är inte alls ett osannolikt scenario att mänskligheten dör ut p.g.a. miljöfaktorer. Dinosaurierna tros ha dött ut p.g.a. av ett askmoln efter ett meteoritnedslag. En obalans i ekosystemet kan få effekter som blir förödande - men vi vet inte exakt hur jorden reagerar på fortsatta utsläpp. Men vi behöver som sagt förhålla oss till den risk som finns.

    Det finns i vilket fall som helst starkt stöd för att livet på jorden kan bli ett helvete om vi inte agerar. Den risken ska vi inte acceptera genom att fortsätta släppa ut koldioxid. Det finns alternativ som vi kan utveckla och samtidigt på så sätt öka vår tillväxt under den processen.
  • Anonym (olle)
    Sun 22 Sep 2019 11:24
    #89
    Anonym (Frågetecken) skrev 2019-09-20 16:40:39 följande:

    Förstår ni inte att det bara handlar om att tjäna mer pengar?

    Atmosfären har sedan skapelsen (innan människan) gått upp och ner med varmt och kallt klimat.

    Vi lever dessutom i slutet av en istid.

    Googla bara på miljö bluff eller gå in på SMHI och läs om klimatet.


    Om det är som du säger att det handlar om att tjäna pengar så leder ju nu klimatkrisen till att företag förlorar pengar då "alla" kommer att sluta konsumera typ.

    Vem tjänar pengar?
  • Sun 22 Sep 2019 13:16
    #90
    Anonym (P Klima) skrev 2019-09-22 08:14:41 följande:
    Du vet om va att du bygger hela ditt "vetenskapliga resonemang" på att gissa kring de 8000 som inte tar ställning?

    Tar man inte upp poängen jorden går under eller att det är människogjord, och man har andra premisser och saker man forskat om.


    Så kommer inte de vara relevanta, då de pratar om annat.
    Vet inte varför man försöker blanda om hela tiden, precis som man man leker semantik för man inget har och säga.


    Dock kvarstår konsensusen.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
Svar på tråden Hur många här går på miljökris-bluffen?