• Felicia3

    Ingen egen ägglossning - provera & letrozol

    Kan tyvärr inte hjälpa dig så mkt.jag har ägglossning ibland men uppenbart jävligt sällan/att det inte funkar som det ska.vi har försökt 14-15 mån med ett missfall och ska nu börja med Letrozol efter privat utredning.Har precis börjat med tabletterna.men det finns trådar om det så sök runt lite här. Fick ni gratis via landstinget? <3 för vissa verkar det funka andra behöver ivf.Tror man måste ge det några månader liksom samt hitta rätt dos.är spermierna bra?

  • Felicia3

    Kan tyvärr inte hjälpa dig så mkt.jag har ägglossning ibland men uppenbart jävligt sällan/att det inte funkar som det ska.vi har försökt 14-15 mån med ett missfall och ska nu börja med Letrozol efter privat utredning.Har precis börjat med tabletterna.men det finns trådar om det så sök runt lite här. Fick ni gratis via landstinget? <3 för vissa verkar det funka andra behöver ivf.Tror man måste ge det några månader liksom samt hitta rätt dos.är spermierna bra?

  • Felicia3
    Soffan1989 skrev 2019-09-30 19:08:14 följande:

    Hej! Jag och min kille ska också börja med letrozol snart. Spermierna var bra. Har ni enkeldos? Jag vet inte vad jag har, någon som vet hur man tar reda på det.


    Jag vet inte.jag antar det. 2,5 mg 1 tablett i 5 dagar ska jag äta.de börjar väl lågt så får man höja om äggen inte blir klara.
  • Felicia3

    Jag blev gravid på första kuren Letrozol och ovitrelle! Helt galet! Kan tyvärr inte glädjas riktigt än Pga tidigare missfall.vågar inte knyta an till att det går bra.Är iaf i v 5 nu.

  • Felicia3
    Soffan1989 skrev 2019-11-01 14:29:25 följande:

    Vad kul att höra, stort grattis! Jag har BIM 12 november så jag räknar ned.. inbillar mig att jag känner graviditetssymtom men det är säkert bara i mitt huvud.

    Hade du några symtom efter ägglossningen och innan du testade positivt? När plussade du? :) 


    Jag hade typ inga symtom alls! Var tvärsäker jag inte var gravid.jag grät och tog ut sorgen 4-5 dagar innan BIM.vid befruktning (kollat att det var då appen beräknat befruktning i efterhand) åkte jag på nå magsjukeliknande men sambon mådde bra så vet inte vad fan det var.jag kräktes nästan,hade ont både i livmoder,tarmar,magsäcken,somnade sittandes osv,fick knappt i mig mat på 3 dygn.

    Haft äcklig smak i munnen men har också svamp i munnen så det var inget som behöver vara tecken,svamp smakar äckligt.inte så mkt molvärk,kanske nåt tillfälle svagt men det har jag ibland innan BIM ändå.Jag plussade svagt på bim,tog digitalt som sade 1-2 v dagen efter det.brösten var lite svullna men de blir så för mig efter äl så inget jag skulle kalla tecken.Fick även värre migrän så som jag får innan mens.

    Min förra graviditet som slutade i missfall blev jag extremt kissnödig på BIM och kissade mängder så där var tecken mer tydliga.hade mer kraftig värk innan med,typ 1 v innan.

    Håller tummarna för dig <3
  • Felicia3
    minnie768 skrev 2019-11-01 10:02:43 följande:

    Vad underbart, grattis!! :) Jag hoppas verkligen att det går vägen för er! <3 

    Vi har inte ens blivit erbjudna varken UL eller ovitrelle fast jag frågat/bett om det så jag känner mig inte så hoppfull tyvärr :( Haft egen ägglossning tidigare men blev inte gravid då heller..

    Håller alla tummar för er att det går vägen! :) 


    Tack det hoppas jag med.blödde efter sex här om dagen så känslorna är en aning mkt panik.blivit ett vrak av detta väntande inför alla ultraljud och att veckor ska gå.Man vet inte om det ens existerar ngt inuti.går ni privat el via landstinget? Vi gick privat,Pga missfall så skulle vi fått vänta till januari nästa år på hjälp,vi orkade inte det.Vi har försökt 1 år och 6 mån.jag hade egen äl ibland eftersom jag ju blev gravid naturligt 1 gång.märket du nån skillnad i hur dina hormoner beter sig? Detta är egen teori..men vissa månader har jag ju haft progesteron osv för brösten svällt,temphöjning osv.andra månader har jag inte alls haft svullna bröst osv.att kroppen o hormonerna känts helt olika,tänker det då kan vara strul med hormonerna/Äl.vilket det ju var för mig.
  • Felicia3
    minnie768 skrev 2019-11-04 08:41:32 följande:

    Det kan jag förstå, speciellt om ni haft missfall tidigare. Hoppas verkligen det går hela vägen för er denna gången!! Vi går via landstinget, men är inte alls imponerad. Det känns som att oavsett vad jag frågar om just nu blir svaret "nu tar vi en sak i taget, försök fokusera på andra saker så får vi se vad som händer"...typ. Då har jag frågat varför jag inte får göra ul innan äl (äter letrozol), eller varför det inte varit något prat om oterivelle alls.

    Jag har aldrig känt av ägglossning, inga symtom alls förutom att jag möjligen får lite mer flytningar men inte märkvärt. Blir inte överdrivet påverkad av mensen heller förutom aningen molvärk. Haft regelbundna cykler fram tills i februari i år men utslag på äl-test och temphöjnigar men i feb hände något. Sedan dess har cyklerna gått bananas och mina ägglossningar har uteblivit :/


    Hm vad knepigt att de inte kollar.

    Hade de kollat slemhinna tex? Är lutefasen lagom lång? Minns inte om jag frågat detta redan.

    Tror jag får MF nu,haft mer blod.inte mkt men jag känner mig ju inte heller gravid.andra missfallet isf och nu får vi ingen hjälp i januari.utom måste vänta ytterligare ett år troligtvis.totalt 2,5 år.jag hatar vården.3
  • Felicia3
    minnie768 skrev 2019-11-04 11:51:01 följande:

    Har hört väldigt mycket gott om att gå privat!! Men det kostar ju därefter också :( Hur mycket har ni betalat än så länge?

    Tycker bara det är så fel att man får olika vård beroende på om man betalar eller inte! Att allt går fortare privat är jag helt med på. Men när de via landstinget inte ens vill diskutera ultraljud för att säkerhetsställa att jag reagerat ok på behandling, eller ens prata om oterivelle gör mig bara ledsen :( Har du gjort ultraljud efter letrozolen? Innan äl.

    Jag tog sista tabletten idag, så vi får se till helgen. Tänkte börja med äl-test imorgon för att inte missa något.


    Vi har betalat totalt 8000 om jag räknar in medicin och äl-tester privat.utredningen var 4000 och hormonbehandling med Letrozol och koll med ultraljud var 3000.vi fick ju rätt dos direkt så måste vi fortsätta nu Pga missfall kostar ju bara 300 Kr för sprutan och typ 70 Kr för tabletter och sen äl-test då.Men om dosen hade varit för låg el hög så hade vi fått betala 3000 för en månad till med att kolla dos.så dyrt..
  • Felicia3
    Soffan1989 skrev 2019-11-05 17:28:08 följande:

    Hur går det för dig Felicia3? kramar till dig <3 


    Fått en tid på måndag 11/11 för ultraljud.kommer då vara i slutet på v 6 nästan v 7.tycker det låter tidigt för att se hjärta,vet det inte syns ibland.blöder än (dag 10) men nu är det mer ljusbrunt/beige ist för brunsvart som för några dagar sedan.lite rött har det varit 2 gånger en gång efter sex en gång annars.gravidasymtomen går i vågor,igår mådde jag illa och har känt av foglossning.men förra veckan kände jag knappt ngt.jag var övertygad om att det är dött därinne för några dagar sedan men nu tvekar jag igen. Både längtar efter ultraljudet och ej.vården och omgivningen får mig att hoppas vilket egentligen bara får mig att må sämre.

    Har molvärk och fruktansvärd migrän idag.

    Pendlar mellan att fungera hyfsat och att vara ett mentalt vrak.<3
  • Felicia3
    Soffan1989 skrev 2019-11-12 08:11:24 följande:

    Åh idag kom mensen, precis på bim :( tempen sjönk idag också. nya tag nästa månad! Så jäkla drygt bara att jag i snitt har typ 37 dagars cykel och rätt oregelbunden. Har försökt typ 1 år och 3 månader! Nidå?:)

    Wow såg stickan, såg väldigt positivt ut :D kör på!!


    Beklagar<3

    Ett år och 6 månader har vi försökt.sällan egen ägglossning.precis fått veta att vi troligt har vårt andra missfall nu 3
  • Felicia3
    Soffan1989 skrev 2019-11-12 11:25:53 följande:

    nej så himla tråkigt, beklagar verkligen :( hur mår du? <3 hur länge måste man vänta tills man försöker igen? vad sa dem på ultraljudet igår? 


    De såg inget igår ev hade hinnsäcken krympt lite svårt o veta då den kan bara vara ojämn i kanter.Men hcg har tydligen ökat..ganska mkt.det kan tydligen öka vid missfall med.så inga svar.hem o vänta tills nästa tid 19:é på tisdag.cystan däremot hade vuxit 0,5 cm.går in i v 7 imorgon så de borde ju sett ngt.ev såg de vart blödningen kom ifrån,såg konstigt ut bredvid hinnsäcken.

    Detta besked gjorde allt värre för man vill inte hoppas.vi har sörjt det här missfallet flera gånger redan.jag orkar inte förlora Det en gång till.
  • Felicia3
    Soffan1989 skrev 2019-11-13 13:25:21 följande:

    åh vad tråkigt att höra :( så himla jobbigt att de inte kan säga något, och att ni kan få ett tydligt besked!! för som du säger, blir ju jättejobbigt att måsta sörja flera gånger.. 

    gör man något åt cystor eller försvinner de av sig själv? Hur mår du? 


    Inte fått svar på vad som händer med cystan.gör ont varje dag samt extra vid nr 2. Vet inte om de kan krympa den el om det bara är operation när den blir för stor.hoppas den spricker.

    Hcg hade ökat kraftigt men det kan tydligen öka vid Mf med.
Svar på tråden Ingen egen ägglossning - provera & letrozol