• Mon 30 Sep 2019 19:08
    6732 visningar
    69 svar
    69
    6732

    Ingen egen ägglossning - provera & letrozol

    Hej! Jag och min kille ska också börja med letrozol snart. Spermierna var bra. Har ni enkeldos? Jag vet inte vad jag har, någon som vet hur man tar reda på det.

  • Fri 1 Nov 2019 14:29
    #10
    Felicia3 skrev 2019-10-30 17:42:23 följande:

    Jag blev gravid på första kuren Letrozol och ovitrelle! Helt galet! Kan tyvärr inte glädjas riktigt än Pga tidigare missfall.vågar inte knyta an till att det går bra.Är iaf i v 5 nu.


    Vad kul att höra, stort grattis! Jag har BIM 12 november så jag räknar ned.. inbillar mig att jag känner graviditetssymtom men det är säkert bara i mitt huvud.

    Hade du några symtom efter ägglossningen och innan du testade positivt? När plussade du? :) 
  • Mon 4 Nov 2019 11:05
    #15
    Felicia3 skrev 2019-11-04 09:14:03 följande:
    Hm vad knepigt att de inte kollar.

    Hade de kollat slemhinna tex? Är lutefasen lagom lång? Minns inte om jag frågat detta redan.

    Tror jag får MF nu,haft mer blod.inte mkt men jag känner mig ju inte heller gravid.andra missfallet isf och nu får vi ingen hjälp i januari.utom måste vänta ytterligare ett år troligtvis.totalt 2,5 år.jag hatar vården.3
    Nej åh vad jobbigt, men avvakta ett tag och se, det kanske slutar att blöda snart? Tempar du och har koll på din temperatur om den har sjunkit? Jag håller alla tummarna för att det går vägen <3. Det kanske är vanligt att få en liten blödning just efter ägget fäst? 

    Jag känner fortfarande av massa symptom, men som sagt, brukar ha det vanligtvis också, vill bara att dagarna ska gå så jag kan testa. Velar fram och tillbaka vilken dag jag ska testa, vågar man testa BIM-2?! Är så orolig för att det kommer va negativt och att jag kommer bli så ledsen. Har inte haft lika höga tempvärden som förra månaden efter ÄL så är orolig att jag haft en dålig ägglossning och att det därför inte kommer att ta sig.. 
  • Mon 4 Nov 2019 11:28
    #17
    minnie768 skrev 2019-11-04 11:06:08 följande:
    Ja tycker det också. De har kollat slemhinna, livmoder, tapp osv via ultraljud, det såg bra ut sa läkaren. Lutealfasen är lagom, i alla fall när jag har regelbundna cykler och får utslag på äl-test.

    Neej!! Hoppas att det inte är så :( Är det något man kollar upp eller behöver du vänta lite till? Tycker det är så märkligt att man inte får hjälp bara för att man får mf! Nästan så man inte vill säga det till sin läkare/bm när man går en utredning ju. Helt fel tycker jag! KRAM
    Så jobbigt när allt verkar se bra ut (likadant för oss) men att det ändå inte händer något :( Vi går privat och det kan jag verkligen rekommendera! Fick provera, letrozol och ägglossningsspruta utskrivet utan att jag ens bad om det,  men förstår om det känns jobbigt att byta kanske nu när ni kommit igång via landstinget. Har du fått ägglossning ännu av letrozolen? Testar du med teststickor? 
  • Mon 4 Nov 2019 11:59
    #19
    minnie768 skrev 2019-11-04 11:51:01 följande:
    Har hört väldigt mycket gott om att gå privat!! Men det kostar ju därefter också :( Hur mycket har ni betalat än så länge?
    Tycker bara det är så fel att man får olika vård beroende på om man betalar eller inte! Att allt går fortare privat är jag helt med på. Men när de via landstinget inte ens vill diskutera ultraljud för att säkerhetsställa att jag reagerat ok på behandling, eller ens prata om oterivelle gör mig bara ledsen :( Har du gjort ultraljud efter letrozolen? Innan äl.
    Jag tog sista tabletten idag, så vi får se till helgen. Tänkte börja med äl-test imorgon för att inte missa något.
    Har faktiskt endast betalat 350 kr (för utredningen) än så länge, samt all medicin som kostar en del. Men annars ingenting, kan det vara olika i olika städer? vi bor i sthlm. 

    jag fick komma in på ultraljud efter jag ätit letrozol i några dagar, och så kollade de att allt såg bra ut, dvs att det var ett moget ägg, och sen sa de ok på att jag fick ta ägglossningssprutan dagen efter.

    gör det! jag gjorde faktiskt också ägglossningstester första gången förra månaden (innan jag börjat med kuren) men jag fick aldrig positivt på dem :/ dock använder jag natural cycles och har på så sätt kunnat se när jag hade ägglossning sist. Kan verkligen tipsa om natural cycles, det är ett fantastiskt sätt att lära känna sin kropp och har fattat att det är många som verkar kombinera NC med ägglossningstest så det kanske kan vara ett alternativ för er? :) 
  • Tue 5 Nov 2019 17:28
    #24
    Felicia3 skrev 2019-11-04 09:14:03 följande:
    Hm vad knepigt att de inte kollar.

    Hade de kollat slemhinna tex? Är lutefasen lagom lång? Minns inte om jag frågat detta redan.

    Tror jag får MF nu,haft mer blod.inte mkt men jag känner mig ju inte heller gravid.andra missfallet isf och nu får vi ingen hjälp i januari.utom måste vänta ytterligare ett år troligtvis.totalt 2,5 år.jag hatar vården.3
    Hur går det för dig Felicia3? kramar till dig <3 
  • Tue 5 Nov 2019 17:29
    #25
    minnie768 skrev 2019-11-04 14:59:46 följande:
    Felicia3 skrev 2019-11-04 13:14:29 följande:
    Vi har betalat totalt 8000 om jag räknar in medicin och äl-tester privat.utredningen var 4000 och hormonbehandling med Letrozol och koll med ultraljud var 3000.vi fick ju rätt dos direkt så måste vi fortsätta nu Pga missfall kostar ju bara 300 Kr för sprutan och typ 70 Kr för tabletter och sen äl-test då.Men om dosen hade varit för låg el hög så hade vi fått betala 3000 för en månad till med att kolla dos.så dyrt..

    Fick tips på en annan klinik i en annan stad i närheten av mig dit min kompis hade gått på fertilitetsutredning. De jobbar på ett helt annat sätt vilken verkligen gynnar oss patienter på ett helt annat sätt än kliniken jag är inskriven på!! De gör också UL innan beräknad ägglossning och kunde erbjuda mig en tid i nästa vecka vilket känns väldigt skönt! Nu är jag lite lugnare, nu hoppas jag bara att äl blir efter cd14 helt plötsligt :s

    Väldigt tydligt att de arbetar på helt olika sätt, beroende på vilken klinik man skriver in sig på.
    Åh vad bra! Glad för din skull! Det är så himla knepigt allt med ägglossning tycker jag :( du får berätta sen hur det gick. 

    jag tror att jag håller på få mens nu så bara invänta nästa månad då.. 
  • Wed 6 Nov 2019 09:04
    #27
    minnie768 skrev 2019-11-05 22:26:24 följande:
    Ja det känns väldigt bra faktiskt :) Det är väldigt knepigt! Svårt att veta hur mycket man kan hoppas lixom :/

    Nej va tråkigt! :/ Hoppas att det är falskt alarm! När är bim?
    Har BIM på tisdag så är på ÄL+9/BIM-6, känns så långt borta.. 

    Har ni berättat för vänner och familj om att ni har svårt att få barn och börjat med ägglossningsstimulering? 
  • Thu 7 Nov 2019 10:09
    #32
    minnie768 skrev 2019-11-06 09:59:18 följande:
    Jag har inte ens fått äl än, känns som en evighet!! :P Är väldigt spänd på om letrozolen gjort någon skillnad, ser fram emot UL på måndag!! Förstår att väntan är lång. Men är du på äl+9 redan finns det ju en chans att testerna kan visa något. Har du tänkt testa innan bim?

    Vi har berättat för några. Var på fest i somras där en av våra grannar ständigt frågar när det är dags för oss att skaffa barn. Då brast det för mig (alkoholen gjorde väl sitt) så då kom det fram att vi kämpar men att det inte vill fungera. En av sambons kusiner hörde detta så hon frågade mig senare på kvällen. Det visade sig att de hade samma problem så det var väldigt (!!) skönt att få prata av sig. De har kommit lite längre i utredningen än oss så de har varit inne på första möte inför ivf nu. Är ändå tacksam att det kom fram den kvällen, visade sig att det inte "bara" var sambons kusin som hade problem, utan även ytterligare två par i vår kompiskrets :O En av dem har två barn, båda kom till via ivf.
    Det var väldigt skönt att få prata med dem, jag kände mig såå ensam innan!! Även om vi inte pratar mycket om det, så vet vi alla vad vi går igenom och kan stötta varandra. Har ni berättat?
    Nja tror inte jag ska testa innan bim, jag känner på mig att mensen är på väg nu :( men om den inte kommit innan tisdag så kommer jag testa på bim! åh hoppas så mycket men känns redan kört :( blir så himla ledsen 

    förstår det, vad skönt att kunna berätta för några! nej har inte berättat för någon faktiskt, för att det känns så himla jobbigt, min bästa vän har precis blivit gravid och två andra av mina närmaste försöker och känns som de kommer bli gravida närsom. funderar faktiskt på att berätta snart för närmaste, tror det kommer kännas skönt, men just nu tycker jag det är väldigt skönt att kunna skriva här på familjeliv! 
  • Thu 7 Nov 2019 10:10
    #33
    Jelarel skrev 2019-11-06 12:18:50 följande:

    Jag och sambon försökte få barn i 1,5 år innan det konstaterades att jag inte hade ägglossning. På första försöket med Letrozol blev vi gravida och har nu en flicka på 1,5 år. Nu är vi igång med Letrozol igen för att försöka skaffa ett syskon. Får se om det tar sig på första kuren nu också :)


    vad kul att höra att det gick så bra med letrozol! du får uppdatera hur det går nu :) 
Svar på tråden Ingen egen ägglossning - provera & letrozol