Inlägg från: Finansen7 |Visa alla inlägg
  • Finansen7

    Hamnat i en dålig cirkel

    kiki skrev 2019-09-27 11:21:58 följande:

    Vill börja med att jag INTE vill ha en massa pekpinnar utan vill endast ha tips på hur jag ska få våran ekonomi att gå åt rätt håll.

    Vi har 2 krediter och ett lån, av olika orsaker. Totalsumman är ca 305.000kr

    Krediten blev tyvärr mycket hög när en av oss blev långtidssjukskriven och inga pengar trilla in, att leva på en inkomst mm gjorde att vi tog till krediten. Lånet hade vi sedan innan så den är gammal.

    Nu är vi tillbaka på banan, lr en av oss har sagt upp oss och börjat plugga istället, så inkomsten är inte som innan, men bättre än under sjukskrivningen.

    Hur ska vi prioritera? Vad ska vi betala av först? Hur ska vi komma ut spiralen av att inte behöva använda krediten som vi vill bli av med? Just nu betalar vi in på krediten, för att sen behöva använda upp den under månaden, då alla pengar betalas till räkningar och det som blir ?över?, läggs på krediten för att få ner räntan där. Gör vi rätt? Fel?

    Känns hopplöst!


    Att ni betalar av krediten och sedan behöver använda den igen håller inte. Krediten kommer aldrig minska.

    Kan den som pluggar jobba samtidigt?

    Ta sedan stenhård kontroll över utgifterna. Många småutgifter blir stora summor till slut. Se till att leva så billigt som det bara går.  Ifrågasätt varje utgift. Se över alla abonnemang. Bo billigt. Laga billig mat (som för den skull inte behöver vara dålig).
    Betala av det lån med högst ränta först.
  • Finansen7

    Att betala in 17.00kr/månad för att sedan använda krediten igen måste kännas demoraliserande. Minska inbetalningen så ni får en rimligare budget som ni klarar.

    Ni skriver inget om era inkomster men säg att ni betalar av 10.000kr/mån på lånen? Skulle ni klara er på det ni får över och att lånen blir avbetalda på typ 3 år?

Svar på tråden Hamnat i en dålig cirkel