Inlägg från: MammaTillDansband |Visa alla inlägg
  • MammaTillDansband

    Hamnat i en dålig cirkel

    kiki skrev 2019-09-27 16:44:29 följande:

    Vi betalar in ca 5000kr på lånet, 7000kr på den högsta krediten samt 5000kr på den andra krediten, som vi sen går back på då vi använder krediten till att handla mat, bensin, periodkort mm. Har vi en bättre månad så betalar vi såklart in mer. Sparande har vi inget.

    Drar vi ner inbetalningarna vilket vi skulle kunna så blir det högre ränta på krediterna. Mitt liv känns som en total röra. Man intalar sig hela tiden att ?det löser sig? men jag mår påriktigt dåligt av denna situation som vi befinner oss i.


    Vem som helst, verkligen vem som helst, kan få ekonomiska problem! I vårt hushåll lever vi med löneutmätning från Kronofogden.
    Jag har egentligen bara ett tips, och det är att avsluta krediten, alltså ta bort kreditfunktionen på kontot/kortet. På det viset kan ni inte handla för mer pengar än ni faktiskt har, och skulderna kan inte växa (annat än med den förmodligen ganska saftiga räntan).
    Ni betalar alltså sammanlagt 17 000 i månaden på era skulder? Om ni inte har råd med era levnadskostnader när detta är betalt bör ni försöka minska betalningarna något om det går. Prata med bankerna/kreditbolagen!
  • MammaTillDansband
    kiki skrev 2019-09-27 21:14:25 följande:

    Har pratat med kreditföretagen och man måste betala hela skulden innan man kan säga upp den. Och nu när jag skrivit här så skulle jag iallafall kunna klippa det ena kortet då den krediten inte används. Utan vi använder bara den ena som vi betalar in på för att sen använda, för att få ytterligare 55 dagar räntefritt på dem inbetalade. Asså vilken soppa, blir helt yr när jag tänker på hur vi lever.


    Går det inte att åtminstone ta bort möjligheten att utöka den krediten, även om ni inte slutbetalt skulden än?
    Utgångspunkten är att ni bara ska handla för pengar som ni faktiskt har på kontot, inte för lånade pengar, isåfall blir det svårt att komma ikapp.
    Är det något kreditbolag som hotar med att skicka skulden till Kronofogden just nu, eller hur är det? Vad händer om ni betalar något mindre varje månad?
Svar på tråden Hamnat i en dålig cirkel