• Anonym (tänk)
    Mon 30 Sep 2019 01:15
    312 visningar
    21 svar
    +2
    21
    312

    Gillar du Greta?

    Anonym (ja självklart annat vore väl idioti) skrev 2019-09-30 00:53:25 följande:

    Greta är det bästa som hänt världen på mycket länge och kan vara den wakeupcallen som världen behöver. De som inte gillar henne är bakåtssträvarna som vägrar förändra sin livsstil på planetens bekostnad.

    Något liknande engagemang världen över har väl sällan skådats. Sist var väl Metoo...krävs en kvinna för att det ska bli actionKyssSkålSolig


    Vissa av oss som inte är Greta-beundrare har varit veganer/vegetarianer, levt utan bil, komposterat, källsorterat och använt tyg-kassar, valt ekologiskt och närodlat, handlat second hand, undvikt flyg, och gjort vad vi kunnat för miljön sedan vår egen tonårstid, i mitt fall sent 80-tal.

    Bara för att man inte är nyfrälst gör en inte till bakåtsträvare, det visar snarare på den breda massans avsaknad av intelligens, som inte själva insett förbrukningssamhällets ohållbarhet och dess ovilja agerat därefter.

  • Anonym (tänk)
    Thu 3 Oct 2019 02:50
    #18
    +2
    Anonym (ja självklart annat vore väl idioti) skrev 2019-09-30 01:55:05 följande:
    Men varför gillar man inte en 16-årig flicka med mod, kämparglöd och uthållighet i såna fall? Vore ju en självklarhet så länge men inte förväxlar personligt ogillande med sakfrågan och låter den typen av ointelligens stå i vägen för förnuftet.

    Men instämmer med stora massans ointelligens och populismens förföriska kraft på dessa människor. De vill mest ha något att dyrka och känna sig duktiga ver och skiter nog rätt friskt i miljön.
    Att vara en nyfrälst beundrare och att ogilla en person är ju inte de enda två alternativen. Jag varken gillar eller ogillar henne, hon är helt insignifikant för mig. Däremot har jag starka åsikter om cirkusen kring henne.
Svar på tråden Gillar du Greta?