Inlägg från: Åsa |Visa alla inlägg
  • Åsa

    Dyr väska i jobb - ok?

    Duckan skrev 2019-10-03 13:15:02 följande:
    För att det flesta inte tycker det är en vettig kostnad med flera tusen för en väska när man kan få tag på kopior för en bråkdel av kostnaden

    Stämmer inte överens med  den verkliga världen där jag bor men okej, låt gå för resten av er här då.
    Det viktiga är inte hur folk här ser på dyra väskor utan hur TS kunder ser på det. Det blir fel om kunden skulle koppla konsultens "lyx"konsumtion till att det är där deras höga arvoden hamnar. Oavsett hur orättvist det kan vara. Det är inte konstigare än vilken dresscode som helst. På ett företag där kutymen är att positionen speglas i prislappar på kläder och accessoarer kan det också bli konstigt om juniora medarbetare synbart har dubbelt så dyra prylar som chefen. Det blir därför svårt att ha åsikter utan att veta vad som är gängse i TS bransch och umgänge.
  • Åsa
    Kramklubba skrev 2019-10-04 16:59:02 följande:
    Vem fan bryr sig om det i en hjälporganisation.

    Westerberg jobbade för röda korset. Han kunde köpa 71 sådana väskor varje månad, nästan 1000 varje år.
    Det handlar om symbolvärde, inte om vad personen de facto har råd med. Det fanns en anledning till att Mona Sahlin fick kritik för dyr väska medan samma kritiker skiter i om Anna Maria Corazza Bildt går runt med en som är fem gånger dyrare.

    För den delen är långt ifrån alla med "lyx"accessoarer höginkomsttagare. Somliga som prioriterar sådant är motsatsen (inte så få affärsexpediter, pizzeriaanställda eller timvikarier i vården som lägger många tusenlappar i månaden på allt från lösögonfransar till väskor rejält dyrare än Medelsvenssons (någonstans ska ju chihuahuan Chanel sitta....).
  • Åsa
    Duckan skrev 2019-10-04 17:13:20 följande:

    Åsa, jag tycker inte att en väska för 20 tkr är så himla märkvärdig att ts inte kan ha den på jobbet utan andra ska undra över hur mycket de har betalat för den i arvoden.


    Det kanske de inte gör. Men för att känna av sådant behöver man kunna TS bransch och det gör inte jag (eller du?).  Det finns inte mycket som uppfattas som helt neutralt i alla miljöer.
Svar på tråden Dyr väska i jobb - ok?