• Anonym

    Ok att exets nya sover tillsammans med vårt barn?

    Jag vet inte riktigt om jag överreagerar men exets nya sover tillsammans med mitt barn ibland(barnet är 4 år). Jag vet att deras förhållande har varit väldigt ostabilt då dom gjort slut och blivit tillsammans igen flera gånger och jag vet inte alls hur den nya personen är mot mitt barn. När jag fick reda på att dom sover ihop ibland så tyckte jag det lät lite konstigt men jag kanske överreagerar? Är det normalt? Dom har inte varit tillsammans så länge heller. Är min oro berättigad eller överdriven?

  • Svar på tråden Ok att exets nya sover tillsammans med vårt barn?
  • deski

    Det är en jävla skillnad om barnet är 4* mot om exets nya är en man o barnet en dotter på typ 14 år -


    *mycket mer OK om nya är kvinna

  • Anonym
    Anonym (e) skrev 2019-10-03 23:10:58 följande:

    Nej det är inte ok.


    Varför inte?
  • Anonym
    deski skrev 2019-10-03 23:13:45 följande:

    Det är en jävla skillnad om barnet är 4* mot om exets nya är en man o barnet en dotter på typ 14 år -


    *mycket mer OK om nya är kvinna


    Varför är det så?
  • pyssel
    Anonym skrev 2019-10-03 21:28:26 följande:

    Kan ni ge mig råd hur jag ska hantera det här på bästa sätt? Vill inte att det ska bli en slags konfrontation, mer att vi kan prata om det. Känns dock som det inte kommer  bli så. Ganska orolig för hur hon har det när hon inte är hos mig. 


    Du utgår från dotterns behov av att få hjälp med sin integritet. Risken är stor att hon snabbare fås att normalisera övergrepp mot henne och att ni föräldrar inte får veta. Men jag tror det blir konfrontation ändå. Själv hade jag tagit den andra biten med, dvs att hennes av/på-kille sover med mitt lilla barn och att jag blir orolig och misstänksam.
    Alla hästar hemma
  • Tomelilla15
    Anonym skrev 2019-10-03 20:59:05 följande:

    Det är så jag känner. Samtidigt vet jag inte om jag hade känt samma om den personen hade varit kvinna. Borde det inte vara samma sak?


    Absolut inte samma sak. Det är inte jämförbart hur ofta män begår sexuella övergrepp jämfört med hur ofta kvinnor gör det. Här kan man med gott samvete göra en skillnad.
  • Ess

    Eftersom det är en man det rör sig om känns det ok om hon sover mellan dem, men inte ensam med honom.

  • Pope Joan II

    Det hade jag tyckt varit helt okej om barnen själva velat göra det. Men det är ju för att jag vet att min ex-man aldrig skulle beblanda sig med någon som ville våra barn illa på något sätt. Han har varit lika kapabel som jag själv att göra den sortens bedömningar. Jag har alltid känt mig fullständigt trygg vad det gäller mitt ex goda omdöme. 

    Mina barns pappa hade inga invändningar mot att vårt minsta barn sov mellan mig och min nya man heller eftersom han i sin tur litar på mitt omdöme.

  • ivar37
    Tomelilla15 skrev 2019-10-03 20:57:06 följande:
    Jag har aldrig låtit en för mig främmande man sova själv med min fyraåring. Google sexuella övergrepp och styvpappa. Det är högre risk för sexuella övergrepp från någon som står barnet nära som inte är dess biologiska pappa. Sannolikheten är liten för sexuella övergrepp, de flesta begår ju inte det men personligen hade jag aldrig chansat.
    Ibland undrar jag över detta forumet. Drar ni hem en man som ni inte litar på ihop med ert barn?
    Vet bara hur jag hade reagerat om en kvinna misstrott mig på detta vis. Litar du inte på mig så hejdå. Då har vi inget att bygga på.
Svar på tråden Ok att exets nya sover tillsammans med vårt barn?