• Thu 10 Oct 2019 08:38
    278 visningar
    11 svar
    11
    278

    Föräldrar

    Anonym (Trötter) skrev 2019-10-10 08:28:34 följande:

    Så glad för er skull att ni har barn som vaknar av väckarklockan själva och har den disciplinen att låta mobiler och tv vara och bara göra sig i ordning och äta. Mitt barn hör inte en bomb. Antagligen mitt fel då jag lärt barnen sova trots massa oljud från dag ett. Mitt barn äter inte ordentligt om inte man ser till det. Pratas ofta om att banta. Hamnar lätt i dagdrömmar och glömmer tiden. Jag tackar för att det finns förståelse för att även normalbegåvade behöver stöttning och hjälp på morgonen (i första hand) och att tillgången till fritids finns.

    Att kräva att ett barn på 8 år ska kliva upp själv och att den vuxna själv ligger kvar och skriker, finns inte på kartan hos mig. Att göra ett barn sällskap vid frukostbordet, att finnas till hands på morgonen tycker ju jag är iaf det minsta man kan göra tills dom blir i tonåren. Är barnen i tonåren är en helt annan femma, då börjar det bli dags att förberedas för det vuxna livet. Men tur vi alla är olika.


    Men om den andra föräldern ligger och skriker (vilker jag precis som du tycker är förkastligt) och du tycker att barnet ska väckas och hållas sällskap och få frukost (och högst rimligt i mina ögon) så får du väl göra det själv? Eller menar du att du på något sätt ska lyckas tvinga den andra föräldern till bot och bättring? 
  • Thu 10 Oct 2019 11:24
    #10
    Anonym (Trötter) skrev 2019-10-10 09:30:08 följande:
    Detta händer när jag ej är hemma och barnet tycker det är jobbigt att bli skriket på.
    Ja, då kan ju inte den felande länken ha hand om barnet ensam.
Svar på tråden Föräldrar