Inlägg från: Anonym (Nej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nej)

    Är klänningen okej?

    För mycket urringning.

    ser billigt ut, inte elegant överhuvudtaget.

    Hade det inte varit för urringningen så hade klänningen varit helt okej, du kanske ska ta på en tröja över urringningen så ser det bättre ut.

  • Anonym (Nej)
    Snelhäst skrev 2019-10-09 22:03:31 följande:

    År 2019 alltså och vissa tycker det är vulgärt att bysten syns...ska man få sparken oxå snart?

    Klänningen klär dig väldigt fint ts! Om du vill slänga en sjal/kavaj över så gör det annars skippa!


    Det spelar ingen roll vilket årtal det är, har du hört talas om klädkoder?
  • Anonym (Nej)
    Snelhäst skrev 2019-10-09 22:29:10 följande:

    Varför skulle man inte bli tagen på allvar på jobbet efter det här menar du?

    Vad är det för klädkod om jobbet åker på solsemester tex?


    Men snälla.. tänk lite själv. Nu ska inte TS åka på solsemester utan gå på en middag med jobbet så din jämförelse är totalt irrelevant för frågan.

    TS bad om våra åsikter, ACCEPTERA att alla inte har samma åsikter som du. Finns inte så mycket mer att diskutera med dig.
  • Anonym (Nej)
    Snelhäst skrev 2019-10-09 22:34:36 följande:

    Precis, väldigt intressant att veta om det är moral kvinnor eller män som skriver att det är ?slampig? klädkod.


    Suck.... snälla gör inte tråden till off topic nu.

    Här skrivs det åsikter eftersom ts bad om våra åsikter. Har du svårt att acceptera att andra människor har åsikter som skiljer sig från dina så är nog inte detta rätt tråd för dig.
  • Anonym (Nej)
    HeidiHR skrev 2019-10-11 08:49:35 följande:

    Jag tycker absolut klänningen funkar, snygg! Förstår inte riktigt hur många i tråden resonerar, har man bröst större än a-kupa är det inte alltid så lätt att tona ner dem, de sitter ju där de sitter. Om nån i sällskapet sätter aw-drinkarna i halsen är det väl deras problem.


    Fast klänningen har en urringning så det är lätt att tona ner brösten genom att helt enkelt välja en klänning utan urringning alternativt ha en kofta över klänningen som täcker urringningen.

    Svårare än så är det inte.
  • Anonym (Nej)
    HeidiHR skrev 2019-10-11 09:08:51 följande:

    [quote=79955392][quote-nick]Anonym (Nej) skrev 2019-10-11 08:58:32 följande:[/quote-nick]Fast klänningen har en urringning så det är lätt att tona ner brösten genom att helt enkelt välja en klänning utan urringning alternativt ha en kofta över klänningen som täcker urringningen.

    Svårare än så är det inte.[/

    Borde hon ha polotröja för att ?tona ner brösten?? Jag förstår inte alls problemet, klyftan är inte överdriven utan en helt naturlig för en person som har bröst. Sammanhanget är inte heller konstigt. Om det förväntas bli kyligt, ta med en snygg kavaj att ha över axlarna.


    Det räcker med att hon har en klänning utan urringning, det är själva urringningen som är olämplig i ett arbetssammanhang.

    Jag har själv väldigt stora bröst ska jag säga dig, och jag klär mig anständigt till jobbet dvs med kläder utan urringning och det funkar utmärkt.
  • Anonym (Nej)
    HeidiHR skrev 2019-10-11 09:34:43 följande:

    Jag har också stora bröst. Ger det oss större tolkningsföreträde i frågan på något vis menar du?

    Jag tycker inte att den här urringningen är opassande för sammanhanget, middag och drinkar efter arbetstid även om det är med jobbet.


    Fast man behöver ju inte medvetet välja ett plagg som framhäver brösten ännu mer på ett sätt som en urringning gör. Helt okej att ha en urringad klänning om man tex ska till krogen som många här redan påpekat, men det är tämligen opassande klädsel till en middag med arbetskamrater, det är trots allt kollegorna hon ska ut med och då vill de flesta ge ett seriöst och anständigt uttryck.
  • Anonym (Nej)
    Snelhäst skrev 2019-10-11 09:50:15 följande:

    Vad har du gått in på kära du, en festklänning är en festklänning och ts nämnde det sj att det blir först middag och sen fest. Hur vida hon ville täcka bysten under middag är upp till henne, men jag har sett likande klänningar och det klär fint oavsett bröststorleken.

    Ts har inte heller yttrat sig om vilket arbetsområde det gäller, om det är mansdominerad eller hur gammal hon är.

    Många av er vill att hon täcker bysten? Varför? Varför ska brösten alltid nämnas i sexuella sammanhang?

    Väldigt tveksam att ts är historiens första kvinna som visar brösten inför kollegor oavsett arbete eller jobbmiddag.


    Du verkar ha svårt att förstå det här med klädkoder. Det finns klädkoder till ALLT, inte bara klädkoder i arbetssammanhang om du trodde det.
  • Anonym (Nej)
    HeidiHR skrev 2019-10-11 10:27:59 följande:

    [quote=79955505][quote-nick]Snelhäst skrev 2019-10-11 09:50:15 följande:[/quote-nick]Vad har du gått in på kära du, en festklänning är en festklänning och ts nämnde det sj att det blir först middag och sen fest. Hur vida hon ville täcka bysten under middag är upp till henne, men jag har sett likande klänningar och det klär fint oavsett bröststorleken.

    Ts har inte heller yttrat sig om vilket arbetsområde det gäller, om det är mansdominerad eller hur gammal hon är.

    Många av er vill att hon täcker bysten? Varför? Varför ska brösten alltid nämnas i sexuella sammanhang?

    Väldigt tveksam att ts är historiens första kvinna som visar brösten inför kollegor oavsett arbete eller jobbmiddag.[/

    Skyl dig kvinna! Brösten är tydligen hypersexuella, fattar man inte det som kvinna är man en slampa och får acceptera att ens kompetens och omdöme kommer att ifrågasättas. Wow jag trodde faktiskt vi bodde i Sverige och inte, säg Saudiarabien....


    Fast det handlar inte om att brösten är hypersexuella eller att någon är slampa utan om KLÄDKODER som finns inom alla kategorier och sammanhang.

    Tex vid en arbetsintervju är det mycket viktigt att klä sig rätt. Exempelvis poliser har också klädkoder och måste klä sig i uniform, men de kanske är slampor de också för att de måste "skyla sig" med en uniform?

    Som sagt klädkoder finns ÖVERALLT.

    Kan ni inte ta denna diskussionen i en annan tråd?
  • Anonym (Nej)
    Anonym (Fri) skrev 2019-10-13 07:21:45 följande:

    Oj, blev förvånad att några skrivit hor-look angående mitt val av klänning.. man kanske klär sig lite mer anständigt när man blir äldre.. här är man bara 24 år.

    Jag tog på mig klänningen i fredags och kände mig bekväm! :)

    Jag jobbar i ett varuhus och majoriteten av mina kollegor är kvinnor och ingen brydde sig ett smack den kvällen.

    Lite tråkigt att läsa att många hade någon slags sexuell insyn på bröst. Sen vet jag inte om det var brösten i sig eller om det gällde klädkod.


    Och jag är bara 25, men jag hade aldrig klätt mig så inför kollegor.
  • Anonym (Nej)
    Bananböjaren skrev 2019-10-13 11:43:07 följande:

    Så många kvinnor i tråden som kände att de måste trycka ner ts lite för att hon vågade bejaka sin kvinnlighet. Svagt gjort av er små människor med dåligt självförtroende.


    Trycka ner? Vi skrev våra åsikter. Och ts ville att vi skulle svara ärligt antar jag?
  • Anonym (Nej)
    Bananböjaren skrev 2019-10-13 12:05:24 följande:

    Man kan framföra sina åsikter på olika sätt...


    Du kanske inte ska dra alla som svarat i tråden över en kam. Det var inte jag som skrev "hor-look" utan jag skrev att klänningen är opassande till en middag med kollegor pga urringningen.

    Vad jag kan se så har ingen annan heller i tråden uttryckt sig nedvärderande förutom den personen som valde ordet "hor-look", kan hålla med om att hon kunde uttryckt sig lite vänligare.
Svar på tråden Är klänningen okej?