Inlägg från: Anonym (Hanna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Han gillar alla hennes selfies

    Nä märkligt beteende! Känns lite överdrivet att gilla alla hennes selfies. Man undrar varför han har behov att göra det?

    Jag har börjat leva efter mottot att det du tolererar är det du kommer att oroa dig över. Med andra ord du bör prata med honom. Tänk på att inte anklaga honom för något utan fokusera på hur det får dig att känna dig.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (TS) skrev 2019-10-09 16:27:44 följande:

    Ja samtidigt så vet jag inte vad jag ska säga. Jag kan inte tvinga honom att sluta gilla hennes selfies. Han har redan förstört min respekt genom detta beteende. Jag hade önskat att han hade så pass med respekt för mig att inte göra så eller att han själv valde att sluta..


    Jag hade nog sagt nåt i stil med. Kan vi prata, jag har reagerat på en sak och jag vet inte hur jag ska ta det med det får mig att känna mig lite (vad du nu känner, ledsen, sviken, sårad eller likande känslor). Jag har sett att du gillar en viss tjejs bilder väldigt ofta och jag tycker det är märkligt då det enbart är hennes selfies du gillar och att du sällan gillar dina tjejkompisars bilder.

    Hade han sagt att det inte betyder något eller liknande så hade jag svarat Bra! Då borde det inte vara svårt att sluta för jag blir sårad av det.

    Pratar du inte med honom kommer detta att älta och växa i ditt huvud. Det kommer att bryta ner dig sakta. Av erfarenhet så rekommenderar jag att säga eller skriva kan vi prata. Då vet han att det är något viktigt och han är beredd på att prata. Att bara dyka på och bara gå rakt på ämnet gör att han blir överraskad och kommer hamna i försvarsläge.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Mongo) skrev 2019-10-09 17:00:42 följande:

    Detta sätt som du har och även många tjejer och kvinnor kommer driva bort era killar och män. I er värld är detta logiskt, att om han säger att det inte betyder nåt, så kan han då också sluta med beteendet. Men så enkelt är det sällan. Det man oftast missar är att det ligger känslor i beteenden, det betyder inte att han är kär eller gillar tjejen, utan snarare att hans beteende beror på att han vill göra sig av med känslor, ångest, starka känslor. När en kvinna frågar om liken/supandet/spelandet/porrtittandet/otroheten betyder nåt och en man svarar nej, så stämmer det. Det betyder ingenting. Sen kommer kravet. Då kan du ju sluta med det. Då svarar mannen oftast ja. Sen i verkligheten smyger mannen med beteendet. Varför? Jo, därför att det ligger starka inre känslor bakom beteendet. 

    Hur ska man lösa detta då som kvinna? Jo, om man nu är en smart, nyfiken och kärleksfull kvinna så ställer rätt frågor. Man struntar i den om det betyder nåt. Man luskar lite i vad för slags känslor som kan ligga bakom sin partners känslor som orsakar hans beteende. 

    Nu blev det genast jobbigt att ha en relation. Ja, vem har sagt att livet och kärleken skulle vara enkel! 

    Hälsningar från Danmark!


    Varför måste kvinnan ställa rätt frågor och luska fram bakomliggande känslor? Jag tycker ofta att killar svarar jag vet inte när ma försöker gräva lite för att förstå.

    Jag håller med dig om att det helt klart ligger några känslor bakom detta, men om han nu har lite känslor för tjejen eller tänder på henne så kommer dessa känslor inte försvinna om han fortsätter att följa henne. Han blir då konstant påmind.

    Mitt syfte med svaret är att han ska få en förståelse hur hans beteende påverkar hans tjej. Om han sedan väljer att fortsätta gilla hennes bilder så ser jag det som ett tecken på bristande respekt. Skulle det dock handla om någon form av beroende så får man räkna med återfall. Men nu gillar han bara hennes bilder och det är enkelt att sluta med. Skulle det vara en stor influenser så känner jag att det är en annan sak. Det är då inte en person man har så stora chanser att komma i kontakt med. Men detta är en tjej i hans indirekta närhet. Jag kan förstå att TS känner sig osäker.

    Jag håller med om att man bör tänka på hur man ställer frågor och inte anklagar något. Det viktiga är att skapa en förståelse både för hans beteende och hennes känslor. Vem vet TS kanske tycker hans alndening är helt okej när hon väl får redan på den.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Fråga på) skrev 2019-10-10 05:55:35 följande:

    Tror du inte att TS har ögon att se med om den här tjejen, objektivt, är snygg eller ej?

    Måste hon fråga killen om det så han kan öppna sina känslor och berätta vad han egentligen anser om bruden? Hade du på fullaste allvar stannat med en kille som förklarar sina känslor för någon annan i ditt ansikte?


    Seriöst sluta haka upp dig på småsaker. Det var ett exempel på varför han gillar hennes bilder. Hade TS tyckt att hon va ful så hade hon inte ens skrivet här då hon inte hade kännt sig hotad.

    Dem behöver ha en konversation där båda öppnar upp. Inte en monolog, inte en utskällning och inte ett korsförhör.
Svar på tråden Han gillar alla hennes selfies