• Anonym (Först­år dina känslo­r)
    Thu 10 Oct 2019 23:59
    1185 visningar
    68 svar
    +2
    68
    1185

    Gravid - släkten beklagar sig

    Hög igenkänningsfaktor! Vi har tre pojkar. Med 1:an och 2:an kollade vi inte innan. Med 3:dje så bestämde vi oss för att ta reda på kön på ul, men redan i v 13 när vi berättade för släkt via messenger så kom frågan om vi visste vad det blir, varpå jag upplyste om att det ju inte går att se så tidigt men att vi tänkte kolla denna gång. I v 16 fick vi veta att det var en pojke och jag skrev då att det blir triss med en pojkeemoji och en glad smiley. Det var helt tyst från den i släkten som först frågat om kön. Den person som vanligtvis kan fälla klumpiga kommentarer skrev däremot "grattis, vad roligt med en lillebror" vilket jag blev glad för. Men jag blev väldigt ledsen och fick nån sorts jävlar anamma kämpaglöds känslor för den lilla i magen pga alla uteblivna grattis. Jag föreställde mig kommentarerna jag fått om det varit en flicka och kände att barnet i magen ska fan inte va mindre värd för att det är en pojke.

    Svärmor har också kommit med störiga kommentarer. Redan innan 3:an ens var aktuell så sa hon att min man kan nog bara producera pojkar.. Som om det skulle vara nåt negativt. Denna kommentar upprepades när min man berättade med typ "vad var det jag sa" ungefär. Sjukt störigt!! Jag har väl inte direkt fräst ifrån utan mer sagt att jag inte tycker det är viktigt. Mina barn har så otroligt olika personligheter alla tre och det enda jag kan komma på som hade varit roligare med en tjej är klädutbudet när man shoppar kläder.

    Har också fått kommentarer från andra som om det vore synd om oss (då när 3:an låg i magen) och nån enstaka även rätt nyligen. Precis som att de förutsatte att man var ledsen och besviken, sjukt tänkt!

    Jag outade aldrig könet på FB eller insta just för att jag inte ville ha ännu fler klumpiga och oförskämda kommentarer. En frågade om vi visste och då skrev jag "kanske det... En bebis:)".

    Två vänner som också väntade pojkar den ena sitt andra barn och den andra sitt tredje fick negativa kommentarer på FB. Jag gick igång på det och ifrågasatte typ. Ännu värre när kommentarerna skrivs för då borde de kunnat tänka efter lite innan de postar kan man ju tycka...

    Sjuk fixering på kön i vårt samhälle. Tyvärr tror jag att det är en stor orsak till att vissa blir så ledsna om de får fler av samma. Sen skuldbelägger man alla som känner så så sjukt mkt, men det är väl inte så konstigt att vissa blir besvikna när de fått höra att könet är så viktigt. Folk har också sagt "ni får väl skaffa ett till barn så ni får en flicka med". Det är nog den mest korkade kommentaren ever!!

Svar på tråden Gravid - släkten beklagar sig