• LoveRain

    Hans ex vill inte att jag träffar sonen

    Nej, hon kan inte förbjuda dig att vara i huset eftersom en av ägarna bjudit in dig.

    Nej, hon kommer inte få ensam vårdnad för att hon inte gillar den andra förälderns nya partner. Krävs mer än så.

    Kan förstå att hon tycker ni gått fort fram men det försvarar inte hennes agerande. Troligen har hon inte bearbetat klart skilsmässan och inte riktigt fattat att hon inte längre har något att säga till om när det gäller sitt ex/din nyss liv. Kan förstå att hon tycker att det är jobbigt att en ny kvinna halvt bor i hennes eget hem.

    Det vore nog bra att backa några steg för sonens skull så han slipper hamna emellan, i alla fall tills huset är sålt och de flyttat till nya boenden.

    Din partner behöver markera var gränsen går mot exet på ett trevligt men väldigt tydligt sätt. Gör han inte det snarast kommer exet troligen alltid vara en stor del av er relation. Ett jobbigt ex är nog bland det sämsta man han ta med sig in i ett nytt förhållande.

  • LoveRain
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-10-10 08:27:15 följande:

    Jag tycker inte heller att hon kan bestämma det. Det var trots allt ett gemensamt beslut att hon flyttade och han bor kvar. Och hon har inte bott där på över ett år.

    Jag kan till viss del förstå henne också. Klart att det är jobbigt att det kommer in en ny i sonens liv. Och någon som tar hennes plats i hennes ex liv.

    Nu handlar det inte om att jag halvt bor där. Jag har inga saker där, och jag har varit där 4 gånger när sonen är hemma sedan början på september.

    Om det varit så att han skulle bo kvar i huset även i framtiden, hade det inte varit lika jobbigt att se en ny kvinna i huset då?


    Du verkar resonera sunt :) Det här handlar om exets känslor än att ni gör något fel. Din partner måste ta ett ordentligt snack med henne. Om han inte gör det kommer detta att fortsätta. Du bör alltid behandla henne trevligt, det vinner du på,
Svar på tråden Hans ex vill inte att jag träffar sonen