• Thu 10 Oct 2019 08:01
    7718 visningar
    199 svar
    199
    7718

    Hans ex vill inte att jag träffar sonen

    Din nya bestämmer.

  • Thu 10 Oct 2019 08:30
    #12
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-10-10 08:27:15 följande:

    Jag tycker inte heller att hon kan bestämma det. Det var trots allt ett gemensamt beslut att hon flyttade och han bor kvar. Och hon har inte bott där på över ett år.

    Jag kan till viss del förstå henne också. Klart att det är jobbigt att det kommer in en ny i sonens liv. Och någon som tar hennes plats i hennes ex liv.

    Nu handlar det inte om att jag halvt bor där. Jag har inga saker där, och jag har varit där 4 gånger när sonen är hemma sedan början på september.

    Om det varit så att han skulle bo kvar i huset även i framtiden, hade det inte varit lika jobbigt att se en ny kvinna i huset då?


    Den enda som kan hindra dig komma in i huset eller träffa barnet är din nya. Gör han som exet bestämmer eller tar han egna beslut?
  • Thu 10 Oct 2019 09:53
    #31
    +1
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-10-10 09:29:01 följande:

    Jag skulle nog säga att han låter exet bestämma en hel del för att han inte orkar med hennes utbrott.


    Ditt problem är mannen, inte exet. Så länge han inte säger ifrån lär det fortsätta. Stötta honom i att bestämma hur han vill ha det.

    Framförallt, låt honom sköta kontakterna med exet.
  • Fri 11 Oct 2019 12:54
    #67
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-10-11 12:30:39 följande:
    Tack för att du tog dig tid att skriva detta långa svar.

    Jag håller helt med dig. Vi ska alltid sätta pojken först, och det gör vi. Jag har som sagt inte träffat pojken sedan det här kom fram.

    Min tanke med den här tråden var inte att starta någon häxjakt mot pojkens mamma. Jag behövde helt enkelt bara tips och råd hur jag utifrån min situation kan tänka och göra för att hantera det här. Jag vill vara ett stöd för min partner, jag vill inte styra honom eller bestämma nånting, men i det här så mår han fruktansvärt dåligt och jag vet inte hur jag ska hantera allt. Hans största mardröm just nu är att han blir av med sin son. Jag tror inte att han kan bli det pga att vi träffas, men ville på något vis få det bekräftat av andra som kanske varit med om lika.
    Du kan tex ta med honom till familjerätten eller en jurist som förklara hur en vårdnads och umgängestvist funkar.

    Om du är oförsiktig kan du öka pressen på honom, dels blir han pressad från sitt ex om ditt och datt, dels ser att sonen har behov och dels ställer du  önskemål på olika saker.

    Å andra sidan kommer situationen för eller senare bli helt ohållbar om han hela tiden viker ner sig mot sitt ex och gör precis allt hon säger och kräver.


Svar på tråden Hans ex vill inte att jag träffar sonen