• Thu 10 Oct 2019 18:15
    1696 visningar
    13 svar
    13
    1696

    Hur får de tag i min mejl och hur blir jag av med dom!?

    Håller med, kollar min epostlåda typ en gång i månaden, har drygt tusen spam då, av dem är det kanske 15 från företag jag handlat av, så nån jävel säljer våra epostadresser vidare.

  • Thu 10 Oct 2019 19:30
    #7
    Anonym (sir spamalot) skrev 2019-10-10 19:13:32 följande:

    Om det är ett företag inom EU kan man faktiskt anmäla dem för spam. Det kan ge dryga böter. Men dessvärre kommer de för det mesta från andra länder. 

    Ett visst debattforum på nätet (host host) har i alla fall gett mej en hel del skräp.

    Det kan vara bra att ha en "skräpmejladress" man bara använder i sådana fall. Din "riktiga" mejladress ger du bara till dem du gärna vill ha mejl ifrån. 

    Det är inte så bra att följa länken till att man inte vill ha fler mejl. Om det verkligen är en köpt adress, så bekräftar du att den fortfarande är aktiv. Så kan den säljas vidare. Jag gick meddetsamma in på LinkedIn för att kolla om min mejladress var offentlig. Det var den inte. Men det kunde den ha varit!

    Hade aldrig tänkt den tanken att man kunde skörda mejladresser där! Så tack för tipset!  


    Gjorde så, har haft flera epostadresser till skit, och min officiella har jag bara gett ut till företag jag handlat av och myndigheter och skola etc, men där är i min officiella spammet kommer. Inget spam i skiteposlådorna, skumt.
Svar på tråden Hur får de tag i min mejl och hur blir jag av med dom!?