Inlägg från: Anonym (Hm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hm)

    Hur sovträna 6 månaders bebis som bara kan sova vid tutten?

    Jag gav nappen när jag bar i selen, var envis.

    Märkte även att hade jag ngt mjukt han kunde känna på typ dinglis/gallerfilt blev det mysigare. Så en dinglis vid varje kind. Testat i vagnen och köra över en sladd?

    Du kan inte styra barnets sömn. Närhet och trygghet är a och o. Just nu tex sover mitt andra barn endast i vagn om den rör sig konstant, han är 6 mån. Men han sover bra på nätterna. Lättast blir om man bara accepterar barnets rytm

  • Anonym (Hm)
    RebeckaF skrev 2019-10-11 00:12:48 följande:

    Är mycket tacksam för alla svar! Ska definitivt prova tipsen och ha råden i åtanke!

    Problemet är att jag börjar jobba om någon månad, och då vore det bra om H kunde sova utan mig på dagarna. Plus att jag vill gärna lära honom att somna om själv, så att han kan sova längre stunder själv. Om ni liksom fattar vad jag menar? Just nu så kan han bara sova 30 minuter i taget. Och på dagen så kan han inte somna om, så han blir trött och grinig väldigt ofta. Älskar att amma honom till sömns, men det börjar att inte bli så hållbart längre.

    Någon annan som har haft samma problem och som sedan har löst det?


    Alla vill att deras små ska sova längre perioder, kunna somna om själv etc. men barn fungerar inte så :) ju snabbare man förstår det desto lättare blir det för än själv. Ju äldre barnet blir desto mer kommer det självständiga sovandet. Visst finns det barn som sover själva och bra från start. Men övervägande vaknar ofta just för tryggheten och närheten :)
Svar på tråden Hur sovträna 6 månaders bebis som bara kan sova vid tutten?