• dream on

    Exet styr

    Anonym (Oj) skrev 2019-10-13 07:01:03 följande:

    Stackars människan. Det är väl klart att hon får gnälla om hon blivit vräkt. Fullt förståeligt.

    Frågan är varför han inte HJÄLPTE henne innan hon blev vräkt istället?!

    Vilket svin!


    För att exet förhoppningsvis är en vuxen människa förmögen att själv reda upp sin ekonomiska situation? Kan ju kännas rätt gränslöst och invasivt att lägga sig i sin föredettas ekonomi och förehavanden just pga att man avslutat sin relation? Gnället är det väl ingen som är förvånad över. Mer förvånande att man vill gnälla hos sitt ex. Han är väl varken hennes terapeut eller socialinrättning?
    I slithered here from Eden just to sit outside your door
  • dream on
    Anonym (Oj) skrev 2019-10-13 08:31:39 följande:

    Det är uppenbart att du inte förstår vad jag skriver, är jag väldigt otydlig kanske?

    Det är självklart inte exets plikt på något vis att hjälpa henne. Men det som stör är att han hjälper henne EFTER hon blivit vräkt. Han både kunde och ville hjälpa henne så varför gjorde han det inte INNAN?!


    Varför stör det? Du skriver ju själv att det inte är hans plikt? Han kanske inte ens kände till hur illa det var ställt.
    I slithered here from Eden just to sit outside your door
  • dream on
    Anonym (2-krona) skrev 2019-10-13 09:11:00 följande:

    Det finns alltid två sidor av samma mynt. Vi har bara TS sida av saken. I alla fall; Mannen väljer att hjälpa exet med husrum och pengar (hans kort = hans pengar = hans val).

    Det framgår inte om han upplåter sitt hem eller han och den nya flickvännens hem åt exet. Är det hans hem så är det hans val. Är hemmet gemensamt med nya flickvännen så gjorde han fel.

    TS har valet att acceptera eller dra. Att vara ihop med någon som är fastklistrad vid sitt ex är inte så kul men bara TS kan avgöra om relationen är värd det eller inte.


    Fast just detta handlade i och för sig inte alls om TS, eller? Bara en liknande sits.

    Som jag ser det har männen i båda exemplen skyldighet främst gentemot sina eventuella barn och sina nuvarande partners. För mig skulle det inte handla om svartsjuka utan om prioriteringar, gränser och respekt för den aktuella relationen. Tycker det är märkligt att sopa undan alla såna frågeställningar, liksom det egna ansvaret för att beroendesituationen får fortgå genom att gasta om svartsjuka.
    I slithered here from Eden just to sit outside your door
Svar på tråden Exet styr