Inlägg från: Anonym (Sofie1992) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sofie1992)

    Otrogen mot gravid

    annabellelee skrev 2019-10-19 15:18:45 följande:

    Det låter som du måste bestämma dig. Antingen är du tillsammans med ditt kommande barns mamma och satsar på det, eller så är ni inte ihop. Du bör ändå vara en ansvarstagande närvarande far till ditt barn.

    Just nu verkar du inte riktigt veta vad som gäller ditt förhållande till den kommande modern, eller du vill både och, och det funkar inte som du märker.

    Sluta skylla på att tjejen tvingade dig att bli far. Du hade frivillig sex med henne eller hur? Det är samma sak där, du tar tar inte riktigt ansvar över ditt liv, du har goda intentioner men låter liksom svepas med i situationen och saker bara händer dig.

    Så, dags att växa upp. Ta ett beslut om hur du vill göra med barnets mor, bli ett par eller ej. Var ärlig och tydlig mot henne. Inse att du hade din del i barnets tillblivelse, och ta ansvar för det. Bli en närvarande och god far.

    Lycka till i livet.


    Nu skriver han ju iofs att han verkligen försöker finnas vid hennes sida men inte vet om han orkar. Det tycker jag låter som att han försöker ta ansvar för den uppkomna situationen. Han skriver däremot ingenstans att han inte kommer att finnas i barnets liv så vi behöver väl inte börja skälla på honom redan ;)

    Alla graviditeter är inte planerade och ibland kommer man inte överens. Killar har ingen rätt att bestämma huruvida en tjej ska göra abort och det är givetvis det enda rimliga då det som händer, sker inne i tjejens kropp. Men det betyder inte att killar inte har rätt till egna tankar och känslor - även om de råkar vara annorlunda än tjejens. Känner man att man tvingas bli förälder så är det aldrig någon bra grund att bygga ett kärleksförhållande på. Det kan naturligtvis även tjejer känna. Men då är det bäst för båda 2 och på sikt alla 3 om man inte bor under samma tak.
Svar på tråden Otrogen mot gravid