• AndreaBD

    3 årig dotter säger att fröken slog henne

    Tänk också på att en 3-åring kan missuppfatta saker. Ett barn som aldrig blir slagen vet kanske knappt vad det är? Kanske la fröken bara sin hand på hennes? Prata med fröken, men anklaga inte innan du har hört hennes version.!

  • AndreaBD
    Anonym (Mina80) skrev 2019-10-15 00:36:17 följande:

    Pratade med fröken M idag och förklarade för henne vad min dotter sagt. Hennes reaktion var att hon blev helt chockad och sa att hon aldrig gjort så, utan tog tag i hennes hand när hon inte lyssnat. Och jag sa till henne att visst kan det vara missförstånd från min dotters sida men att jag måste ta upp detta med henne (M)och att man blir orolig när ens barn säger så. När vi kom hem frågade jag min dotter igen. Jag tog lätt tag i hennes hand först och sedan slog jag hennes hand (väldigt lätt, självklart) och frågade vilket av dem fröken gjorde, och hon svarade med att slå sig på handen och säga att fröken gjorde så. Och jag frågade återigen varför, och då säger hon; M säger måste lyssna! Så man blir ju funderande men jag lät absolut inte anklagande när jag pratade med hennes fröken. M tog upp detta på deras personalmöte idag och jag ska även prata med chefen imorgon.


    Hm, jag skulle inte lita på att din dotter där minns rätt. Hon är bara 3 år och det  är inte säkert att hon kan skilja på två såna saker, i alla fall inte ett tag efteråt. Nu minns hon det som hon själv har sagt, nämligen att fröken slagit henne. Och det uppfattade hon så då. Nu efteråt kommer hon kanske bara ihåg det senaste, nämligen vad hon/ni sa om det. 

    Det kan också vara så att hon uppfattade det som slag för att fröken samtidigt sa åt henne att hon måste lyssna och kanske i en lite skarpare ton. Risken är att du inte bara anklagar hennes fröken orättvis, utan också försämrar relationen mellan dem och dessutom förstorar upp händelsen för din dotter, så att hon tror det var något farligt. 
  • AndreaBD
    LoveRain skrev 2019-10-15 09:18:07 följande:

    Du tror alltså att ditt eget barn aldrig ljuger? Tänk om folk kunde sluta tro detta om sina barn och inse att ALLA barn ljuger. Kanske är order ljuger känsligt för en del? Det handlar ju inte alltid om att ljuga medvetet. Det kan också handla om att inte ha rätt/tillräckligt många ord för att beskriva en händelse eller att man blandar ihop fantasi och verklighet. Det är normalt att barn tummar på sanningen, det är en del av utvecklingen. Det är fint att du lyssnar på det ditt barn säger men du måste förstå att du måste vara lite kritisk också, ta reda på fakta. Du pratade ju med förskoleläraren och fick höra vad som hänt. Varför fortsätter du gräva i detta?


    3-åringar ljuger inte, utan de förstår inte ens skillnaden mellan lögn och sanning. Det är snarare det som är det tokiga här. 
  • AndreaBD
    Anonym (Lfldldn) skrev 2019-10-15 12:16:45 följande:
    Men man kan ju inte sitta på ett forum och anta att det inte har hänt heller. Det kan man omöjligt veta. Att påstå att barn bara ljuger eller har mycket fantasi tycker jag är fel. Jag fattar hur man menar. Men även om det är ett litet barn så kan ändå vuxna vara dumma mot barn. Det KAN ju ha hänt menar jag. Om det har det så är det ju hemskt. Man måste ju ändå ifrågasätta det och lyssna på vad barnet säger
    Oavsett så blir det kan det vara ganska negativt för barnet om det blir en stor grej av det. Då utgår jag ifrån att det antagligen inte har hänt något farligt
  • AndreaBD
    Anonym (J) skrev 2019-10-15 13:29:00 följande:
    Absolut , men samtidigt är det en konstig och ologisk resonemang att föräldern ska man genast anmäla , medan förskolepersonalen ska man prata istället...

    Om man slår barn och eller ljuger beror på individen , inte om hen är förälder eller förskollärare i sammanhanget.
    Jo visst, men det är mindre sannolikt att en förskollärare gör det, eftersom det ju oftast finns vittnen också. 
  • AndreaBD
    Anonym (J) skrev 2019-10-15 15:00:56 följande:
    Det kan stämma rent statistiskt , men flera personer som jobbar på skola/förskola osv. har blivit dömda för misshandel och övergrepp på barn , så man kan inte heller ta för givet att ev. vittnen avskräcker just de fåtal sjuka individer som skulle göra någonting sådant.
    Ja, men det är då dem sjuka individerna medans den här förskolläraren antagligen bara har visat lite fysiskt att barnen inte ska göra så.
Svar på tråden 3 årig dotter säger att fröken slog henne