• Tue 15 Oct 2019 06:22
    3419 visningar
    24 svar
    +1
    24
    3419

    Förlossningsförsäkring, värt eller inte?

    Har ingen erfarenhet av förlossningsförsäkringen.

    Men för gravidförsäkring tänkte vi som du och valde samma bolag vi redan hade alla andra försäkringar hos. Och jag kan verkligen rekommendera den som kostar en slant. Den blir i princip gratis eftersom kostnaden för barnets försäkring reduceras med samma belopp. Och barnförsäkring skulle du ju ändå ha.

  • Sat 30 Jan 2021 08:22
    #22
    Anonym (Funderare) skrev 2021-01-29 17:24:06 följande:

    Är i valet och kvalet att teckna förlossningsförsäkring. Finns det fler som har tankar/erfarenhet kring om den är värd sitt pris? Tycker det är svårt att bedöma vad man egentligen får.


    Har du tänkt att försäkra ditt kommande barn?
    I så fall behöver du knappast fundera på kostnaden eller vad som är värt att eventuellt kämpa för, eftersom kostnaden du lagt på försäkringen omvandlas till en rabatt på första året med barnförsäkring.
    Så kostnaden blir i princip noll i slutänden ändå.
  • Sat 30 Jan 2021 12:46
    #24
    Anonym (Funderare) skrev 2021-01-30 08:40:17 följande:
    Ja det har jag tänkt. Som jag förstod är det gravidsförsäkringens premie som dras av och inte förlossningsförsäkringen. Men totalt sett blir det ju en rabatt på ca 1400 kr iaf så lite billigare i slutändan än vad som står.
    Ok, ja det kanske stämmer.
    Oavsett, om det handlade om mitt första barn och jag önskade en vaginal förlossning hade jag nog tagit den. Med tanke på att man kan få bestående men även om förlossningen går hyfsat "bra". Och vårdens ovilja att ta problemen på allvar...

    När jag väntade mitt första barn så fanns inte såna här försäkringar, knappt ens gravidförsäkring. Och sen har det råkat sig så att båda fött med "icke-planerade" snitt så den typen av skador som kan behöva åtgärdas efter en vaginal födsel har jag inte upplevt.  
Svar på tråden Förlossningsförsäkring, värt eller inte?