Inlägg från: Mrs Moneybags |Visa alla inlägg
  • Mrs Moneybags

    Får inte vara förebild

    Spelen du nämner har som sagt en högre åldersgräns än 11 år, så det är självklart ett Nej från mammans sida när det gäller 7-åringen!

    Tänk på lillkillen, det finns en anledning varför spel har åldersgräns. Du kan inte sätta 11-åringen före honom. 

  • Mrs Moneybags
    Anonym (mormorochfarmor) skrev 2019-10-15 13:11:17 följande:
    Jag menar inte att den yngre ska spela just Fortnight, det finns ju många andra spel. Den äldre var väldigt intresserad av alla filmer med Spindelmannen och Batman mellan 4 och 8 ungefär och har alltid älskat spel men inte heller det vill mamman till den yngre att vi ska uppmuntra till. För oss har det fungerat väldigt bra att barnen tittar på film och spelar spel men när jag säger till den yngstes mamma att "X" alltid har fått göra en viss sak så säger hon bara att det kvittar vad "X" har fått göra och att vi ska sluta uppmuntra till att ta efter.
    Jag håller faktiskt med din svärdotter...jag tycker inte varken Spindelmannen eller Batman är jättebra filmer. Den äldre kanske har en annan mamma med andra åsikter. Men alla tycker inte om den typen av filmer för ett litet barn. 

    Hon kanske helt enkelt inte tycker att 11-åringen är lämplig att vara förebild, helt enkelt. Hon kanske önskar en helt annan inriktning för sin son. 

    Det är uppenbart att du älskar ditt 11-åriga barnbarn och det är fantastiskt. Men många föräldrar vill dra ner på spelandet och filmtittandet och uppmuntrar andra saker som musik, teckna, idrott, bygga med lego osv. Det är ju inte ditt jobb att se till att 11-åringen får vara förebild. 11-åringen kanske inte ens vill vara det själv. 

    Alla barn är olika och alla familjer är olika. Man måste få välja väg själv. Jag tror du ska backa i det här fallet och låta dem uppfostra barnen själva. 
Svar på tråden Får inte vara förebild