• Anonym (Kaffedraken)

    Får inte vara förebild

    Det är föräldrarna som bestämmer. Inte du. Respektera den yngstes mamma som absolut inte vill att barnet skall spela såna spel. Själv tycker jag det är en mycket sund inställning. Det är väl inte alltid så lämpligt för en femåring  att se på samma program eller spela samma spel som en 11-åring. Det är ju inte att vara nån förebild. Förebild skall vara något positivt - inte någon som drar in den unge på en väg som kanske inte är så bra.

    Tänkt så här: som mamma, hade du tyckt det var ok att DIN mamma lade sig i din uppfostran av barnen när dina barn var små? Själv hade jag blivit tokig. 

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (mormorochfarmor) skrev 2019-10-15 13:11:17 följande:
    Jag menar inte att den yngre ska spela just Fortnight, det finns ju många andra spel. Den äldre var väldigt intresserad av alla filmer med Spindelmannen och Batman mellan 4 och 8 ungefär och har alltid älskat spel men inte heller det vill mamman till den yngre att vi ska uppmuntra till. För oss har det fungerat väldigt bra att barnen tittar på film och spelar spel men när jag säger till den yngstes mamma att "X" alltid har fått göra en viss sak så säger hon bara att det kvittar vad "X" har fått göra och att vi ska sluta uppmuntra till att ta efter.
    Varför uppmuntra en femåring till skärmtid? Köp en fotboll till ungarna och be 11-åringen sticka ut och spela boll med 5-åringen. TV och TV-spel kommer de få tid till när de blir stora, men motion och lek är jätteviktigt. Jag avgudade min storebror för att han tog sig tid med att spela fotboll med mig. DET var lärorikt. Och han var snäll och lät mig vinna ibland. Det finns massor med utomhuslekar - men för fan, sluta gnälla om skärmar såsom tv och tv-spel. Trams. Det är inte förebilder du vill ha till femåringen - det är sällskap. Det är en helt annan sak. 
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (mormorochfarmor) skrev 2019-10-15 13:17:19 följande:
    Den store är inte intresserad av sånt alls så det skulle inte gå.
    Och därför ska de kika på skärmar? Stick ut själv och sparka boll med den lille då - men gå inte emot mamma och tvinga på henne dina åsikter. Det innebär bara irritation.
Svar på tråden Får inte vara förebild