• Anonym (föräl­der)
    Tue 15 Oct 2019 10:59
    1900 visningar
    39 svar
    39
    1900

    7 åring slagen i skolan

    Min 7åriga flicka går i 1a klass och har haft flera incidenter med en annan elev på skolan, som går i 4e klass. I över en månads tid har det vart nästan dagligen konflikter. Denna äldre kille är en allmänt stökig kille som angriper flera barn, både psykiskt och fysiskt. Nästan dagligen får hon höra saker som "du är så jävla ful, alla hatar dig", "din jävla hora" "alla tycker du är äcklig" osv. Sen har han slagit henne i ansiktet, sparkat henne i magen (hon hade smärta i revbenen i två dagar), putt henne för en hög rutschkana så hon föll och slog i bakhuvudet etc.

     Fritids informera mig om de första incidenter som inträffat, när det övergick till fysiska angrepp kontakta jag dotterns mentor som upprätta en anmälan och kontakta rektorn. Dom lovade att prata med henne dagligen, öka bevakningen kring henne på rasterna, kontakta pojkens lärare och vårdnadshavare. Trotts detta så fortsätter konflikterna. Dottern säger själv att hon låtsas behöva gå på toaletten när alla går ut på rast och sitter sedan kvar inlås för att slippa honom. Eller gömmer sig bakom jackorna i kapprummet. Detta har jag informerat om. 


    För övrigt är hon en väldigt snäll och glad tjej som trivs i klassen och har många vänner. Men dessa händelser får henne att tappa hoppet om lärarna och ovilja att gå till skolan. Jag har haft möte idag men hennes lärare, som givetvis håller med om att det inte är acceptabelt. Men hänvisar till rektorn gällande frågor ang handlingsplan. Jag kontaktar rektorn och får inga svar. Han kan inte diskutera något gällande pojken, föräldrarnas ställning eller vad dom ska sätta in för insatser. Om det inte hjälper att ha mer rastvakter, vad är nästa steg? Hur ska ni kunna ge min dotter en trygg skolmiljö som ni är skyldiga till? Han ber att få återkomma som vanligt.. 

    Jag har meddelat att jag kommer upprätta en anmälan till skolinspektionen, elevombudsmannen och en socialanmälan på pojken om detta fortlöper. 
    Men hur länge ska man vänta och ge skolan en chans att vidta åtgärder? Har jag rätt att kräva information om pojken? Eller rent av kräva att dom ordnar en elevassistent som bevakar honom? Ska jag själv ringa föräldrarna? 


     

  • Svar på tråden 7 åring slagen i skolan
  • Anonym (föräl­der) Trådstartaren
    Tue 15 Oct 2019 11:19
    #5

    Det har gått en vecka sedan rektorn blev informerad. Hans direkta åtgärd var att tala med all berörd personal och öka rastvakter. En rastvakt var närvarande när han kallade henne fult och sa ifrån. Men som jag fråga, vad hjälper det att en lärare står bredvid och han ändå hinner söka kontakt och kalla henne fult? Läraren säger sluta men pojken tar sig fortfarande friheten. 

    Min spontana tanke är att gå till skolan själv och konfrontera men jag tycker ändå att det ska finnas en anmälan och en handlingsplan noterat. Sen känns det onödigt att riskera att åka dit på "olaga hot" dyl. Jag vet inte hur föräldrarna till pojken ställer sig. Kanske har han någon diagnos och dom kämpar för att få en assistent eller så bryr dom sig inte alls. 

  • Anonym (föräl­der) Trådstartaren
    Tue 15 Oct 2019 11:28
    #7
    Anonym (Ja) skrev 2019-10-15 11:23:14 följande:
    Min spontana tanke är att gå till skolan själv och konfrontera men jag tycker ändå att det ska finnas en anmälan och en handlingsplan noterat. Sen känns det onödigt att riskera att åka dit på "olaga hot" dyl. Jag vet inte hur föräldrarna till pojken ställer sig. Kanske har han någon diagnos och dom kämpar för att få en assistent eller så bryr dom sig inte alls. 

    Var med under några dagar för att se vad som händer då. Om pojken gör utfall, säg ifrån på skarpen samt tala om att du kommer att ringa hans föräldrar. 
    Jag var med henne i torsdags i skolan, och då skedde givetvis inget. Fredag var hon i skolan själv och då var han på henne på 2 av 3 raster. Nu har hon även en äldre bror på 12 år hon anförtrott sig till, och bett honom komma med kompisar och slå honom. Och jag har meddelat skolan att det är en risk dem får ta om inte detta upphör. Sonen är ju väldigt pepp på att åka dit på rasten med sina kompisar och "skrämma honom lite" jag har sagt att han får avvakta och ge skolan en chans. 
  • Anonym (föräl­der) Trådstartaren
    Tue 15 Oct 2019 11:35
    #9
    Anonym (Ja) skrev 2019-10-15 11:30:06 följande:

    Ni må skjuta mig men vad fasen, låt honom skrämmas lite. 

     Sonen är ju väldigt pepp på att åka dit på rasten med sina kompisar och "skrämma honom lite" jag har sagt att han får avvakta och ge skolan en chans. 


    Å ena sidan känner jag lika så. Men jag vill heller inte försätta min son och hans vänner i en situation där dom får problem. Däremot har jag sagt att om du ser honom ute (efter skoltid) så kan du ta ett "snack" med honom. 
  • Anonym (föräl­der) Trådstartaren
    Tue 15 Oct 2019 13:33
    #13
    Giftskåneman skrev 2019-10-15 12:24:26 följande:

    Du ska anmäla inom 5 minuter


    Min första tanke var sådan, men samtidigt känner jag att det finns en risk att man drar igång anmälningar som kommer läggas ner då man inte gett skolan en chans att ta itu med problemet. Mina förhoppningar var att efter rektorn informerats att det skulle skett en förbättring. 
  • Anonym (föräl­der) Trådstartaren
    Tue 15 Oct 2019 14:38
    #17
    Giftskåneman skrev 2019-10-15 13:55:11 följande:
    När hände senaste överfallet?
    I tisdags (förra veckan) skedde senaste fysiska överfallet, då kontakta jag rektorn. Onsdagen var bra i skolan, torsdagen var också bra då jag var med i skolan. Fredagen knuffa han henne och kallade henne "jävla hora". Senare samma dag eskalera det på skolgården då han sa elakheter, då stod hans fröken bredvid så hon upprättade en anmälan, vilket jag fick veta på måndag när jag prata med fröken på morgonen. Måndagen var bra, för då var barnen inte på skolan (utflykt) idag på tisdag har jag vart i skolan på morgonen igen. 
  • Anonym (föräl­der) Trådstartaren
    Tue 15 Oct 2019 14:44
    #18
    Anonym (Sjukt) skrev 2019-10-15 12:54:29 följande:

    Håll flickan hemma. Hade inte accepterat det där. Hon ska inte behöva må dåligt och bli terroriserad dagligen! Skulle vägrat lämna mitt barn till skolan om det var sådär. Hon är 7 år!! Satan vad förbannad man blir. De borde socanmäla pojken direkt och kalla dit föräldrarna. Han kan inte få fortsätta sådär!


    Problemet med att hålla henne hemma är dels att hon som utsatt "straffas" att hålla sig hemma och ta igen skolan på sin fritid. Hon trivs i sin klass, med sina lärare och kompisar. Rektorn ska ringa mig innan kl 16 idag, och då ska jag framföra att jag anser att pojken ska hållas avstängd tills skolan har upprättat en fungerande handlingsplan, alltingen får hans föräldrar vara med och bevaka sitt barn i skolan eller så får skolan ordna en assistent. Jag har knappt arbetat under förra veckan då jag sprungit till skolan i ett med möten och bevakningar, just nu straffas vi inte bara psykiskt av detta som händer utan även mitt jobb och inkomst pga någon annas elaka barn.
  • Anonym (föräl­der) Trådstartaren
    Wed 16 Oct 2019 08:20
    #23

    Jag hade samtal igår med rektorn. Deras direkta åtgärd var just att öka bevakning på rasten, eftersom det inte hindra honom har dem ändrat hans rasttider nu. Så förhoppningen är att dom inte ska behöva träffas på alls på rasten. Hans föräldrar sitter i samtal med rektor och lärare just nu på morgonen. 

    Jag ville ta kontakt med pojkens föräldrar, men skolan påstår att dom inte fick ge information/telefonnummer. Dom fick heller inte berätta om föräldrar är underrättade eller deras syn på saken. Nu meddela rektorn att han kallat föräldrar till möte. Jag tycker också att det bästa är om skolan och föräldrar kan samarbeta för att få ett avslut. Men jag vet som sagt inte hur föräldrar tar det hela. 

    I morse lämna jag dottern till morgonfritids och allt verka ok. Men när jag var på parkeringen sprang dottern ikapp mig, gråtande och helt hysterisk och vänja om att inte bli lämnad där. Vi gick tillbaka till fritids, som inte ens märkt att hon lämnat lokalen. Jag påpeka just att hon är så upprörd iom incidenten med en annan elev, och dom var helt omedvetna. Jag tog med mig dottern till jobbet idag, och maila rektorn nu på morgonen och berätta om morgonen. Vi får se vart detta leder.

  • Anonym (föräl­der) Trådstartaren
    Thu 24 Oct 2019 09:00
    #31

    Sedan dottern vägra gå till skolan i onsdags, så fick hon feber tors-fre. Under lördagen var hon pigg och glad igen men söndag kväll var feber tillbaka. Så hon var hemma Ons-tis denna veckan. Igår var hon i skolan, och det var inga konflikter, hon har inte sett killen, och idag är hon i skolan igen. 

  • Anonym (föräl­der) Trådstartaren
    Thu 24 Oct 2019 11:10
    #33
    +1
    Giftskåneman skrev 2019-10-24 09:13:27 följande:

    Vilka åtgärder gjorde du?


    Rektorn kallade till möte i onsdags förra veckan med föräldrar och pojken. Deras åtgärd var att öka bevakningen med fler rastvakter som informerats om situationen och sedan har dom ändrat pojkens raster så att dom inte ska behöva träffas på rasterna. Jag har inte gjort någon anmälan då jag ger rektor/personal samt föräldrar en möjlighet att få ordning på situationen. Dottern har bara vart på skolan igår och idag sedan mötet, igår var det en bra dag och hon var glad som träffat sina kompisar igen. Hon har fått en telefonklocka så hon kan ringa mig med ett knapptryck om något inträffar.
  • Anonym (föräl­der) Trådstartaren
    Thu 24 Oct 2019 12:00
    #36
    Giftskåneman skrev 2019-10-24 11:25:50 följande:

    Men du mötte ligistens föräldrar?


    Nej jag var inte med på mötet, rektor och pojkens lärare hade mötet med föräldrar + killen. Rektorn ringde mig efter mötet och berättade att föräldrarna var väldigt ledsna och besvikna på sin son och tillmötesgående. Dom skulle göra allt i sin makt för att bra sonen till rätta och pojken själv påstår att han inte har något specifikt emot min dotter. Föräldrarna hade påpekat att dom har en till son i 2a klass och undre året har det vart mycket konflikter mellan pojkarna och dom jobbar på att hantera konflikter på annat sätt än fula ord och slagsmål mellan dem. Dvs. dom försökte få det till att "det är så pojkar är" när det blir konflikter. 

Svar på tråden 7 åring slagen i skolan