• Anonym (Asså)
    Tue 15 Oct 2019 18:52
    7175 visningar
    128 svar
    -1
    128
    7175

    varför ska det vara svårt att hitta en tjej som singelpappa?

    Blir ju ratad hela tiden bara för jag har barn. Ser mig inte som nån modell direkt men tycker jag har ett fördelaktigt utseende och en karisma som fått många kvinnor på fall. Detta verkar funka än idag då jag lyckas charma lite brudar men så fort jag berättar att jag har barn är de som bortblåsta.

    Med singelmammor funkar det lättare men utbudet av dem är inte alltför stort här i Stockholm och distansförhållande kan jag inte ha då jag jobbar här och har mitt barn varannan vecka.

    Så jag fattar det inte. Det var barnets mamma som gjorde slut med mig alltså lär hon ju inte lägga sig i om jag skaffar ny partner, tror hon skiter i det, och jag skiter i henne. Singelmammor har det ju då jävla lätt eftersom män kan anpassa sig, varför ska singelpappan då vara dömd att misslyckas bara för att han har ett barn?

  • Svar på tråden varför ska det vara svårt att hitta en tjej som singelpappa?
  • Anonym (E)
    Tue 15 Oct 2019 19:05
    #1
    +3

    Så du menar att det i Stockholm, Sveriges största stad, knappt finns några singelmammor? Då kan jag tala om för dig att du inte letat tillräckligt, alternativt av någon anledning ratar de du hittar.

    Men helt seriöst, varför skulle en kvinna utan barn välja dig när hon kan få motsvarigheten till dig (och bättre) fast utan barn? Du siktar för högt, sänk kraven eller förbli singel. Ditt val.

  • Anonym (Japp)
    Tue 15 Oct 2019 19:10
    #2
    -1

    Jag hade dissat dig. Ville absolut inte träffa någon med barn. Men - jag började dejta en singelpappa... Livets misstag. Blev förälskad. Flyttade ihop. Skaffade barn. Undrar hur jag kunde va så helvetes dum. Bonusungen är absolut ingen bonus. Som tur är älskar jag fortfarande min sambo, men lever med ångest varannan vecka

  • Tue 15 Oct 2019 19:11
    #3

    Kanske för att man tror att det ska vara lättare så? Rent logistiskt är det ju det, man har sig själv, sin nya partner och exet att förhålla sig till (om jag utgår från mig själv, som också har barn) och behöver inte bry sig om ytterligare ett ex.
    Tittar jag på min syster som har barn, och en sambo med egna barn så är ju sommar- och julplanering tio gånger så krånglig som min.

    Å andra sidan har jag börjat tänka om (även om inte avsaknaden av barn hade något att göra med valet av partner) och tänker numera att jag nog skulle välja någon med barn i nuläget, för jag föredrar nog att utgå från lite mer lika förutsättningar och referensramar istället. Man slipper också - om man som jag känner sig klar med den saken - en ovälkommen diskussion om att skaffa fler barn...

  • Anonym (Asså) Trådstartaren
    Tue 15 Oct 2019 19:20
    #4
    -4 +1

    Vad exet beträffar så delar vi upp både högtider och födelsedagar så nej vi firar inte ihop eller nåt sånt. Vi pratar bara om sånt som rör vårt barn och har således ingen kontakt gällande vårt privatliv. Är det meningen att alla singelpappor ska leva ensamma livet ut medan singelmammorna får hur många pojkvänner de vill bara för att män har lättare att anpassa sig? Tycker det är jävligt fittigt, och här säger kvinnor att de är förtryckta

  • Anonym (Singe­l mamma till 3)
    Tue 15 Oct 2019 19:26
    #5

    Vilket skitsnack.

    Det är lika många män som backar för ensamstående mammor som tvärtom. Det beror ju helt på vem man träffar.

  • Anonym (singe­lmorso­r i stan)
    Tue 15 Oct 2019 19:26
    #6
    "men utbudet av dem är inte alltför stort här i Stockholm"

    Tillåt mig asgarva. Vi är tusentals singelmorsor i Stockholm. Jag vet inte var du letar efter oss men det är uppenbarligen på fel ställen.
  • Anonym (K)
    Tue 15 Oct 2019 19:31
    #7

    Finns massor med singelmorsor i Stockholm. Men de flesta av oss väljer att vara själva framför att hitta en singelpappa. Bonusar är allt annat än bonusar.

  • Anonym (Tyra)
    Tue 15 Oct 2019 19:53
    #8
    +1

    Nu är jag i en relation sen ett år tillbaka, men jag valde också aktivt bort alla män med barn. Varför ska jag gå in som en andra prioritering för män som har första prio på någon annan dvs hans barn? Isåfall ska det ju vara på vårt gemensamma barn. Du kommer säkert hitta någon singelmamma snart, de tror jag nog :)

  • Anonym (...)
    Tue 15 Oct 2019 19:53
    #8
    -1 +1

    Det är för att flesta ensamstående pappor oftast endast letar efter en kvinna att kunna dumpa över ansvaret av ungarna på.

  • Anonym (Asså) Trådstartaren
    Tue 15 Oct 2019 19:56
    #9
    Anonym (K) skrev 2019-10-15 19:31:09 följande:

    Finns massor med singelmorsor i Stockholm. Men de flesta av oss väljer att vara själva framför att hitta en singelpappa. Bonusar är allt annat än bonusar.


    Nu pratar jag singelmorsor under 40 som ser iallafall hyfsat bra ut. Är själv under 30 och singelpappa i huvudstaden vilket inte ger alltför goda odds
    Anonym (K) skrev 2019-10-15 19:31:09 följande:

    Finns massor med singelmorsor i Stockholm. Men de flesta av oss väljer att vara själva framför att hitta en singelpappa. Bonusar är allt annat än bonusar.


    Inte riktigt sant. Dejtade en singelmamma ett tag och våra respektive ungar funkade bra ihop. Även om vi nu inte blev nån bonusfamilj, men vi tyckte om varandra och våra respektive barn. Men det var bara tur!
Svar på tråden varför ska det vara svårt att hitta en tjej som singelpappa?