• Wed 16 Oct 2019 22:50
    997 visningar
    11 svar
    11
    997

    Förskollärare söka gravidpeng..

    Svårt att tro att du kan få det. Vad skulle det vara för skäl?

  • Wed 16 Oct 2019 22:56
    #2

    Om du inte har särskilda svårigheter med graviditeten men då är det nog sjukskrivning som gäller.

  • Thu 17 Oct 2019 13:56
    #5

    Jaså?! Mycket förvånande. Jag har arbetat på förskola i över 15 år. Jobbade hela ena graviditeten som var komplikationsfri och har haft väldigt många gravida kollegor som jobbat hela vägen.

    Vi lyfter mycket sällan upp barnen. Det kan sitta i knät när man sitter på en stol och när man behöver hjälpa små barn kan sitta på en liten stol bredvid dem. Vi har ergonomiska lätta små stolar som är till för det.

    Vid skötbordet har vi stegar som barnen lätt kan gå upp för.

    Precis i slutet av graviditeten eller om man har ont i ryggen så kan man ju lösa det med kollegor att slippa lyfta upp och ner stolar, som man ju ändå bara gör på en gång på morgonen och en gång på eftermiddagen.

    Samma sak med gungor. Men det är ju så få tillfällen. Lyfta stolar är ju egentligen inte för tungt bara för att man är gravid.

    Jag hade inga problem med några av sysslorna på förskola när jag var gravid.

  • Thu 17 Oct 2019 21:59
    #8
    ThereseK skrev 2019-10-17 20:38:30 följande:

    Min barnmorska har rekommenderat mig att söka gravidpenning och trodde inte att det var några problem att få det. Jag hoppas på det också då jag har foglossning som blir värre dag för dag nu. Jobbar i barngrupp 3-5 år, väldigt aktiva barn och vi har inte speciellt ergonomiskt anpassad miljö.. Sitter knappt en enda minut och det börjar kännas i kroppen.. jag hade inställningen att jobba hela tiden ut, men, kroppen börjar säga emot redan nu..å nej, jag kan ju inte alltid förlita mig på att kollega finns bredvid för att se till att barnen får den hjälp de behöver, som jag skulle ge egentligen.

    Försökt vara medveten idag om allt man gör och det är mer än vad man tror. Ska försöka skriva ner så mycket som möjligt. Hr mycket/långt har ni andra skrivit, på ett ungefär.


    Ja med foglossning är det ju inte så lyckat att jobba på förskola. Men blir man inte sjukskriven för det? Hoppas du får vad du behöver i alla fall.
  • Tue 22 Oct 2019 16:05
    #11

    Foglossning, ont i ryggen, och andra problem som kan uppstå under graviditet som är mer begränsade ska man såklart bli sjukskriven för om man arbetar på förskola. Det har jag själv blivit under en mer problematisk graviditet. Jag menade bara om man inte hade några särskilda svårigheter. Foglossning ska du definitivt bli sjukskriven för ts.

    Man får ju skilja på vad som är nedsatt arbetsförmåga= sjukskrivning

    Och vad som är en riskfylld arbetsplats = havandeskapspenning.

    Men sök för all del vad du vill ts. Hoppas det löser sig för dig på det ena eller andra sättet.

Svar på tråden Förskollärare söka gravidpeng..