• Biet

    Min sambo är inte redo för barn

    Det finns många som varit i din situation och hört mannen säga att han vill vänta med barn eller ta det lite senare. Senare som blir senare o senare...

    När kvinnan tillslut ställer mannen mot väggen o tvingar ut ett ärligt svar på när så blir svaret ofta att jag vill inte ha något barn bara vara med dig.

    Det är inte då ovanligt att kvinnan är i 38-40 årsåldern och har då mycket svårt att få barn. (Minskningen att lyckas ökar dramatiskt efter ca 35 års ålder).

    Du är 32 skriver du och skulle vilja ha 3 barn med din sambo. Jag skulle inte känna mig lugn i din situation heller om det är så. Att som han föreslog vänta tills du är runt 38-40 innan du skaffar barn är kanske ett sätt för honom att köpa tid o husfrid.

    Fundera på vad du vill och om han inte vill, fundera på att i värsta fall kanske bryta med honom för någon annan som vill ha barn.

    Ställ honom åtminstonde mot väggen.

  • Biet

    Tack för att du vågar komma med svar på det vi skriver till dig.

    Roligt att höra att ni har mognat tillsammans som par efter att ha gått på terapi tillsammans. Får bara hoppas att han mognar i beslutet kring barn med.

    Jag har förståelse för att du vill starta upp dina barnförsök nu när du blir klar med din utbildning. Det känns oftast naturligt då.

Svar på tråden Min sambo är inte redo för barn