Inlägg från: Anonym (Ta det lugnt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ta det lugnt)

    Min sambo är inte redo för barn

    Anonym (Längtar efter barn) skrev 2019-10-17 18:58:35 följande:

    Förstår att du kan tänka så Tow2Mater men han vill själv inte ha färre barn än tre, fyra från början när vi började prata om hur många barn man vill ha. Vi har båda tre syskon var och känner att familjer med 1-2 barn inte är något för oss men att tiden ska räcka till vilket den kanske inte gör när de är närmare i ålder.

    Vissa tycker om personlig utveckling och han har aldrig varit tvungen till något, det hela började med ett personlighetstest för mig som han också önskade göra och få svar på inne hos min terapeut. Efter det så fortsatte vi att gå dit tillsammans och arbeta efter resultaten av våra personlighetstester - otroligt givande tyckte vi.

    Tack för din input även om den var mindre trevligt framlagd. Det kan vara så, att jag skrämmer honom med mina drömmar.


    Fast det enda du vet med säkerhet är att han inte vill ha några barn alls med dig just nu. Noll är en bra bit från tre. Så trots terapi osv så vill han fortfarande inte ha barn med dig. Jag tycker att du ska agera på det du vet om er relation, inte agera på hur du önskar att ert förhållande var.

    Det blir sällan bra av att tjata sig till ett barn. Barn förtjänar en pappa som längtar och är redo för att ta fullt ansvar.

    Min make ville gifta sig och få barn något år innan mig. Han väntade in mig och förstod att ingen mår bra av framtvingade barn. Vi fick tre år utan sömn med första barnet så det var tur att vi båda var 120% redo och villiga.
  • Anonym (Ta det lugnt)
    Anonym (Längtar efter barn) skrev 2019-11-08 19:43:31 följande:

    Tack för ditt inlägg!

    Även om vi landade i att börja försöka i april och det kändes bra så har jag ändå börjat fundera på att det är 6mån fram i tiden. Vilket är tid vi hade kunnat spara på att försöka tidigare. Samtidigt så tror jag han behöver få processa tanken på det hela en tid innan vi börjar.

    Han går och pratar med terapeut kring vissa saker han har problem med:

    självkänsla (ej självförtroende)

    tryggare i sociala sammanhang

    Inte känner sig så vuxen

    obekväm med vuxna

    Terapeuten är inne på att han har lätt social ångest.

    Tråkigt att höra att din sambo inte känner sig redo och tvivlar på förhållandet nu när du är gravid och stort grattis till dig! Vilken lycka och sorg på samma gång. Hoppas för din skull att han får prata med någon och landar i situationen på ett positivt vis.

    Har frågat honom många gånger och på olika vis om det är kopplat till förhållandet, men hans svar är att det handlar om honom själv (ovan nämnda saker). Säger att det är med mig han vill ha en framtid, barn, hus, bröllop osv. Han förstår att jag vill/behöver börja skaffa barn nu, att det inte är konstigt men att han inte känt sig redo.

    Sen blev hans svar att det är dags att bli vuxen och att han har lätt att förhala saker och gick med på att försöka med start i april.

    Skulle det bli likadant för min sambo vid en eventuell graviditet har vi redan en etablerad kontakt med parterapeut att gå till.


    Ni kan ju börja med att gifta er. Då ser du om han bara snackar eller han menar det han säger. Jag tror att han bara snackar bort dig och förhalar. Gift er innan barn så du vet att han är redo. Då är det inget oskyldigt barn som kommer i kläm om han visar sig omogen. Fria idag ( på riktigt, med datum ) Slingar han sig så kommer han definitivt inte vara redo för barn i vår.
Svar på tråden Min sambo är inte redo för barn