Forum Relationsproblem - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Lämna eller inte? Ångest

  Lör 19 okt 09:11 Läst 0 gånger Totalt 40 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (ftygb) - Visa alla inlägg
 • Anonym (ftygb­)
  Återställ
  Lör 19 okt 09:11 #6 +1
  Anonym (Ångest) skrev 2019-10-19 08:12:07 följande:

  Har sådan ångest alltså.. lång historia kort.

  Jag är sambo o bor i hus och vi har ett barn på 2 år. Har varit ihop i 7 år. Jag har nu fått känslor för en annan.. en kollega. Inte vara känslor utan jag är kär. Sedan ca 8 mån tillbaka.

  Min sambo är en jättefin man och han älskar mig och vårt liv. Men jag är inte attraherad av honom alls längre..

  Han börjar känna av att det är nått fel och imorse blev han även ledsen. Han sa att jag bara skulle veta hur mycket han älskar mig.. Får sån otrolig ångest. Är så rädd att ångra mig om jag skulle lämna. Att jag skulle inse mitt misstag att jag lämnade någon som verkligen älskade mig. Att lämna vårt hus.

  Men samtidigt.. hur ska man sluta va kär i en annan och hitta tillbaka till attraktionen till sambon? Känns omöjligt..


  Man kan inte vara tillsammans med någon bara för någon säger att de älskar en och man inte känner likadant tillbaka. Det är alltid någon som blir sårad i fall man väljer att gå vidare i livet till någon annan man älskar.
  Ifall man trots allt är kvar så sviker man sig själv och ens partner. Ens partner vill nog inte vara tillsammans med någon som inte älskar denne. Och för en själv så ljuger man också.
  Man blir olycklig om man stannar kvar då även om det blir trevliga stunder med barn osv.
  Det är ju svårt att ha sex med någon man inte älskar och egentligen inte vill bo med. Även om partnern tror att det är på det sättet man hittar tillbaka till varandra så är det ju på sätt och vis våldtäkt då man egentligen inte vill.
  För min del så är det så om attraktionen har försvunnit så kommer den aldrig riktigt mer tillbaka. Hur mycket man än försöker. Det borde ju gå men nej det går inte. Men man vara vänner efteråt om det går. Men det är ju inte alltid det går heller.
  Men som någon sa byt jobb så slipper du kollegan och med tiden blir det ett fint minne. Kanske ett olyckligt sådant resten av ditt liv. Du kommer alltid att undra vad som hänt ifall det blivit ni två.
  Men hur du ska bli attraherad av din partner igen vet jag inte. Det tror jag blir svårt oavsett vad du väljer att göra. Men om du fortsätter att leva tillsammans i huset så kommer du att märka att kärleken mer eller mindre försvunnit och ni är mest är kompisar som kanske har sex ibland för husfridens skull. Mest för hans skull så inte han blir besviken och på dåligt humör.
  Det är min erfarenhet som jag varit med om iaf. Men alla agerar och reagerar olika i såna här situationer. Ni kanske hittar tillbaka till varandra till slut men jag tvekar starkt att det blir samma som förut. Är attraktionen borta så är den. Lycka till vad du än väljer!
 • Anonym (ftygb­)
  Återställ
  Lör 19 okt 09:40 #8 +1
  Anonym (ingen) skrev 2019-10-19 09:31:36 följande:

  Där ser du! Nu börjar självrättfärdigandet du har ju rätt att välja att tänka på andra män efter som du bestämt dig för att du inte vill krama din man. Låt han på jobb få knulla och skaffa en unge till med honom så så snabbt du kan. Kemin är ju alltid obeskrivlig när man är kär och allt man tror då är ju sant!


  Holly shit! WTF skriver du! Är det så du gör när förlorar attraktionen för din man. Skaffar barn?!
 • Anonym (ftygb­)
  Återställ
  Lör 19 okt 10:29 #11 +1
  jrockyracoon skrev 2019-10-19 10:05:15 följande:
  Jag håller med dig om många kloka saker du skriver i din text. Man ska förstås aldrig vara tillsammans med någon för dennes skull och visst kan det vara så att attraktionen försvinner för att aldrig kunna återfås.

  Jag håller också med dig om att det oavsett inte är en god idé att vara otrogen.

  Men sedan tänker jag såhär. Anledningen till att TS inte känner attraktion till sin beror sannolikt på att hon har fokuserat på den här andre mannen under så många månader. Hon är mitt i en förälskelse med honom och därför är det inte konstigt att hennes attraktion till mannen avtar eller försvinner helt. Jag tror därför att det finns en stor chans att hennes attraktion till sin partner återkommer om hon ruskar av sig sin förälskelse, kommer tillbaka in i verkligheten och börjar ta itu med de problem som hon har tillsammans med honom.
  Men förklara för mig varför hon prompt ska skaka av sig förälskelsen och arbeta med att återfå attraktionen för sin man.
  Verkligheten är ju nu att hon är förälskad i någon annan. Hon älskar alltså inte sin man längre. Hon älskar någon annan. Om man tänker som du så skulle ingen skilja sig. Alla skulle ha samma partner. Men sån är ju inte verkligheten.
  Jag kom att tänka på Carina Berg hon verkar väldigt lycklig med sin nya man. Menar du att hon skulle ha skakat av sig sin förälskelse till honom och vara kvar hos Luuk? Ditt resonemang håller inte alltid i verkligheten när det gäller verkliga människors känslor. Även om jag logiskt förstår din ståndpunkt så kan man nog inte rå för att man vill vara med någon annan.
 • Anonym (ftygb­)
  Återställ
  Lör 19 okt 15:57 #20 +1
  Anonym (M) skrev 2019-10-19 15:43:34 följande:

  Eftersom ni har barn tycker jag att du ska ge förhållandet med sambon en chans innan du ger upp. Det kan vara så att det bara är en tillfällig svacka.


  Anonym (Ångest) skrev 2019-10-19 15:25:09 följande:
  Jo så kanske det är.att man måste genomleva misstagen själv för att veta hur man ska göra.

  Logiken säger såklart vad jag borde göra och hur jag borde känna. Jag BORDE vara nöjd och glad. Och se allt jag har.

  Hag vill så gärna se med andra ögon på min sambo. Men bara tanken på typ sex får mig att vilja gråta. Jag har ställt upp flera gånger, och försökt intala mig att det är det rätta. Men blir oftast att jag bara blundar och håller ut. Låter kanske hemskt men lusten och attraktionen är låååångt borta just nu.

  Hoppas så att jag kan hitta den igen.

  Men om man vill gråta när man tänker att man ska/måste ha sex med sin partner då tycker iaf jag att det är så kört det kan bli.
  Det låter ju hemskt att känna så. Stackars dig!
  Att ge förhållandet en andra chans då tycker jag inte är något alternativ alls. 
 • Anonym (ftygb­)
  Återställ
  Lör 19 okt 16:13 #24
  Anonym (Ångest) skrev 2019-10-19 16:01:08 följande:
  Nej det låter hemskt. Det är så dubbelsidigt för jag vill inte känna så. Han är en underbar man och pappa på många sätt. Genomsnäll och engagerad. Han gör inga större fel (förutom dålig på uppskattning), så fattar inte varför det blivit såhär.

  Borde nog prata med nån, problemet kanske är jag. Att jag inte kan se och prioriterar rätt. Att jag ger efter för när jag blir förälskad i nån annan o vill ge upp. Nått är ju fel på mig..,
  Gå på vad som känns rätt. Gå magkänslan. Det är nog inget fel på dig. Jag tror alla varit med om samma sak.
  Jag tror du tänker på vad alla andra ska säga eftersom han är perfekt i andras ögon. Den perfekta mannen genomsnäll och engagerad. En bra pappa.
  Det dom inte ser är ju att du inte vill ta i honom och inte heller ha sex med honom. Man kan ju inte göra det mot sin vilja bara för att andra ska bli nöjda och glada.
  Om andra visste att du gjorde det mot din vilja för att de skulle bli nöjda och glada så skulle de bli ledsna även din man.
 • Anonym (ftygb­)
  Återställ
  Lör 19 okt 16:14 #25 +1
  jrockyracoon skrev 2019-10-19 16:02:23 följande:
  Jag råder TS att överge relationen med den andra mannen. Dels för att chanserna att det ska bli en varaktig relation är små, dels för att det är ett bra moraliskt val som sannolikt ger mest lycka till flest personer.

  Det är alltid bra att reflektera över sin sina förälskelser, varför de uppstår och överväga om man ska välja att följa dem eller bara släcka ner dem så snabbt som möjligt. Det är också bra att lära sig hur man beter sig i en relation, hur man kan fördjupa den och hur man tillsammans kan jobba för att överkomma problem.

  Tänk vad bra det vore om fler personer reflekterade innan de var otrogna. Det skulle leda till en bättre värld med mindre smärta och sårade känslor. Nu är det inte möjligt eftersom vi inte kan få alla att ta kontroll över sina känslor. Men det är definitivt något att sträva efter.

  Och visst kan en relation utmynna i en skilsmässa. Detta även om man kämpar hårt och försöker lösa problemen. Att ta ut skilsmässa istället för att vara otrogen är alltid en justare och ärligare lösning, tycker jag. I TS fall uppfattar jag det som att hon har en ganska bra relation med sin man, men att hon ändå förälskat sig i en annan. Hon har investerat betydligt mer i relationen med sin man, den har mött större prövningar, de har ett gemensamt barn och ett gemensamt liv. Att överge allt detta för en hastig förälskelse anser jag vara oklokt på många plan.

  Det är enligt min åsikt riskabelt både för henne själv, hennes barn, hennes man för TS att gå vidare med relationen. Vilka långsiktiga fördelar ser du med att bejaka förälskelsen?
  Att hon blir lycklig!
 • Anonym (ftygb­)
  Återställ
  Lör 19 okt 16:47 #29 +1
  jrockyracoon skrev 2019-10-19 16:35:10 följande:
  Så du menar alltså att man blir lycklig genom att undvika att ta itu med de problem man har och kasta sig i säng med andra så fort man får problem i relationen?

  Att vårda sina relationer på bästa sätt, att odla sin trädgård, det tror jag gör en människa lycklig. Därav mina råd.
  Vanliga vardagsproblem går att fixa men om man gråter vid tanken på ha sex med sin man då är det väl ändå något fel. Tror du om det är så motbjudande för henne att ha sex med sin man att det någonsin går att jobba på och reparera?
  Tror du om du hade gråtit vid tanken på ha sex med din partner att du velat jobba på er relation! Jag tror inte du hade det. För då har det gått alldeles för långt. Men jag känner ju inte dig så vem vet. Men de flesta hade inte fortsatt förhållandet. Jag tex hade det inte. Det hade ju varit hemskt och obehagligt. Totalt motbjudande.
  Jag har faktiskt inget mer att säga i den här tråden känner jag.
  Lycka till Ts med allt!
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll