Inlägg från: Anonym (Samma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Samma)

    Lämna eller inte? Ångest

    Anonym (Ångest) skrev 2019-10-19 08:12:07 följande:

    Har sådan ångest alltså.. lång historia kort.

    Jag är sambo o bor i hus och vi har ett barn på 2 år. Har varit ihop i 7 år. Jag har nu fått känslor för en annan.. en kollega. Inte vara känslor utan jag är kär. Sedan ca 8 mån tillbaka.

    Min sambo är en jättefin man och han älskar mig och vårt liv. Men jag är inte attraherad av honom alls längre..

    Han börjar känna av att det är nått fel och imorse blev han även ledsen. Han sa att jag bara skulle veta hur mycket han älskar mig.. Får sån otrolig ångest. Är så rädd att ångra mig om jag skulle lämna. Att jag skulle inse mitt misstag att jag lämnade någon som verkligen älskade mig. Att lämna vårt hus.

    Men samtidigt.. hur ska man sluta va kär i en annan och hitta tillbaka till attraktionen till sambon? Känns omöjligt..


    Jag har skummat igenom tråden och läst lite av svaren du fått . De flesta verkar tycka att du ska kämpa på med din sambo. Det kanske du ska. Men jag kan ju säga att jag var i EXAKT samma sits som du för ca 15 år sedan.. Hade en sambo som älskade mig över allt annat, men som var dålig på ungefär samma saker som du beskriver din sambo, och vårt förhållande var tråkigt. Detta var såklart inte bara hans fel. Vi hade levt ihop i ca 6 år och hade (har) ett barn ihop. Mina känslor dog mer och mer. En dag träffade jag en annan man, och för att göra en väldigt lång historia kort, så lämnade jag min sambo för den nya mannen, och det har jag aldrig ångrat. Vi har nu varit tillsammans sedan dess (15 år) och varit gifta i 12 år. Vi är fortfarande som nykära efter alla dessa år. Det var ett tufft beslut då, och det var jobbigt ett par år efter då min fd sambo tog separationen väldigt hårt. Men så värt det i slutändan, och idag är jag och min fd sambo bra vänner sedan många år tillbaka.

    Alla fungerar vi olika, men jag tror att är känslorna och attraktionen helt dött och bortblåst så som du beskriver att du känner för din sambo, så finns det nog inte mycket att be för.. Jag tror att man absolut kan hitta tillbaka till varann även om allt känns hopplöst, men då måste det ändå finnas NÅGOT litet kvar.. Finns inte det så tror jag det blir svårt.
Svar på tråden Lämna eller inte? Ångest