• Sat 19 Oct 2019 14:33
    2363 visningar
    18 svar
    18
    2363

    Syskonförsök med donerade spermier

    Ontopic skrev 2019-10-19 13:49:10 följande:

    Hej!

    Jag funderar på det här med syskonförsök när man genomgått ivf behandling med donerade spermier (inget i frysen sedan det försöket). Finns det möjlighet alls att göra fler försök med samma donator?

    Har gjort behandling via landstinget här i Sverige, på rmc i Linköping.. Någon som vet?


    Det korta svaret är ja När jag donerade berättade de man får ge upphov till maximalt 6 familjer och att det då inte betydde 6 barn utan kunde även bli syskon inom de 6 familjerna.
  • Sat 18 Jan 2020 14:22
    #4
    Ontopic skrev 2020-01-18 09:53:22 följande:

    Kontaktade Linköping och de kan inte ?tinga? spermier. De kan inte heller berätta hur mycket som finns (eller inte finns) kvar av donatorn som vi använde med dottern..


    Jag förstår deras sätt att resonera eftersom allting omgärdas av stark sekretess. Det händer förmodligen ibland att någon som blivit gravid genom en viss donator blir besatt av att finna 'syskon' till sitt barn. Så de tänker väl att det är säkrast att berätta så lite som möjligt. I mitt fall som donator berättar de bara hur många barn som fötts, inte hur många som var gravida vid frågetillfället eller någon annan information. Samtidigt vill de att man bara frågar en gång om året just för att det ska vara omöjligt att luska ut vilka barnen är (om det nu skulle vara så att en donator är onormalt nyfiken).

    Men om du omformulerade det till en enkel ja/nej-fråga, om det finns material kvar eller inte, då kanske de skulle kunna svara dig?
  • Mon 20 Jan 2020 15:11
    #11

    Kom på att syskonförsök är en grej som också är bra med direkt donation. Det har jag faktiskt inte tänkt på innan. I en sån situation är det ju himla smidigt att ha en direkt kontaktväg till donatorn. Jag har varit med om det en gång innan och visst gick det snabbt och enkelt att starta upp försök igen. Sen förstår jag ju att det inte hjälper någon i tråden som hade viljat göra syskonförsök med samma okända donator, men tyckte ändå det var en intressant tanke

Svar på tråden Syskonförsök med donerade spermier